UPDATE. Microbuz lovit de trenul București-Galați. Două gălăţence au murit
Foto: realitateadebuzau

UPDATE. Microbuz lovit de trenul București-Galați. Două gălăţence au murit
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

UPDATE. Două gălăţence au murit după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de un tren, luni seara, la o trecere peste calea ferată de pe DN 2B, în localitatea Bâlhacu, din judeţul Buzău.

Una dintre femeile din Galaţi, în vârstă de 68 de ani, a murit în urma impactului, în timp ce o tânără de 24 de ani a decedat la spital, unde fusese transportată cu leziuni multiple.

Accidentul s-a produs la o trecere peste calea ferată, în judeţul Buzău, unde microbuzul a fost lovit de trenul IR 1579 Bucureşti Nord – Galaţi. În afara celor două gălăţence, au murit doi bărbaţi, de 24 şi 36 de ani, ambii din judeţul Vrancea. Alte 10 persoane au fost duse la Spitalul Judeţean din Buzău şi sunt internate în Unitatea de Primiri Urgenţe. Răniţii au leziuni toracice, craniene şi de membre, doi dintre ei aflându-se în stare critică.

Victimele veneau din Germania şi fuseseră preluate de un microbuz la Oradea, pentru a fi duse în localităţi din Galaţi, Vrancea şi Brăila.

Accidentul s-a produs pe fondul nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, prevăzută cu semibariere şi semnale acustice şi luminoase. În momentul accidentului, barierele erau coborâte, iar semnalele acustice şi luminoase erau în funcţiune. În urma impactului, microbuzul a fost târât pe o distanţă de circa 300 de metri. Pasagerii din tren nu au fost afectaţi în urma accidentului. Traficul rutier şi feroviar în zonă a fost întrerupt timp de mai multe ore.


Plan Roșu de intervenție la Buzău, după ce un microbuz plin de pasageri a fost lovit de trenul InterRegio București - Galați. Conform presei locale din Buzău, trei persoane au decedat, iar alte 10 persoane au fost rănite. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău și Serviciul de Ambulanță au trimis la fața locului zeci de echipaje medicale și de intervenție. În urma impactului foarte puternic, microbuzul a fost târât aproximativ 200 de metri, iar mai multe persoane au rămas încarcerate. Conform autorităților, 10 persoane au fost transportate la spital, iar pentru trei persoane a fost declarat decesul. Șoferul microbuzului a fost rănit, dar nu a necesitat transportul la spital. Traficul feroviar în zonă este blocat.

”În judeţul Buzău, pe DN 2B la trecerea la nivel cu calea ferată (pe Magistrala 702), între staţiile Bâlhacu şi Cilibia din cauza unui accident, circulatia feroviară se desfăşoară pe firul II”, a anunțat Centrul Infotrafic. Printre trenurile care au rămas blocate pe șine din cauza accidentului petrecut în zona localității se numără și trenul care venea dinspre Brașov spre Galați.

”CFR Călători informează că astăzi 15 aprilie, în jurul orei 21.25, ca urmare a neasigurării de către conducătorul auto, la trecerea la nivel cu calea ferată între stațiile Cilibia și C.A Rosetti, s-a produs lovirea unui microbuz de către trenul IR 1579 București Nord - Galați. Pasagerii şi personalul feroviar din trenul IR 1579 nu s-au aflat în pericol. Imediat după redeschiderea circulației feroviare, pasagerii din trenul IR 1579 vor fi preluați de trenul IR 1731. Pasagerii din trenurile afectate de acest incident au fost informați asupra cauzelor generatoare”, se arată pe site-ul CFR.

Citit 17952 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2019 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.