Ziua Pământului

Ziua Pământului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ziua Pământului este sărbătorită la nivel internaţional, în fiecare an, la data de 22 aprilie, ca expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor curat şi sănătos.

Scopul este acela de a îndemna oamenii la acţiune şi de a-i provoca să îşi schimbe comportamentul cu privire la natură şi la mediul înconjurător, astfel încât problematica ecologică să devină parte integrantă a educaţiei şi culturii.

Google marchează evenimentul printr-un doodle special realizat cu această ocazie, iar NASA a lansat un site unde oamenii pot „adopta” părţi ale planetei.

Citit 1007 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2019 14:12

2 comentarii

 • postat de Mihai STROILA
  Marți, 23 Aprilie 2019 00:14
  92.83.34.***
  Ma vad nevoit sa atrag atentia ca astazi , 22 APRILIE, este ZIUA MONDIALA a PAMANTULUI, a pamantului agricol. Nu este ziua APEI, nici ziua Mediului , au fost. Despre PAMANT trebuia sa se vorbeasca astazi! Romania are un potential agricol mai ridicat comparativ cu potentialul agricol mediu mondial, dar se naruie mitul fertilitatii solurilor romanesti. Astfel, impresia pe care o avem de multa vreme ca agricultura noastra se face pe soluri foarte fertile nu este reala. Astazi, in lume ( si Romania, Galatiul nu fac exceptie), Pamantul a devenit o problema cu solutii nerezolvate referitoare la cantitate si calitate. Poluarea, scaderea fertilitatii, scaderea si instabilitatea productiilor agricole constituie tot atatea cauze ale afectarii semificative a unor mari suprafete de teren, de pamant agricol. Pamantul si painea sunt doua componente esentiale ale vietii tuturor. Iar dragostea de pamant, de paine si de animale a fost -si da, DOAMNE, sa ramana- a doua religie a romanilor, cu un destin marcat de truda si suferinta, dar luminat mereu de speranta. Pornind de la aceasta stare de lucruri, ZIUA MONDIALA a PAMANTULI trebuie sa ne atraga atentia, tuturor, ca se cere mai multa grija pentru pamantul tarii, pentru cantitatea si calitatea productiilor agricole, prin conservarea si ameliorarea solului, prin ameliorarea suferintelor sale prin lucrari si amenajari de IMBUNATATIRI FUNCIARE si reconstructiei ecologica a terenurilor degradate. Avem un singur pamant si trebuie sa-l protejam sa-l pretuim!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Democratia
  Luni, 22 Aprilie 2019 14:45
  89.121.200.***
  mai bine ai sarbatori "Ziua Prostiei"... renuntam la 1 ora de consumat energie electrica timp de 6 luni (ora de vara) si facem economie de energie 1 ora/an pt. ca asa-i la moda...
  4
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.