Un tren mult prea aglomerat. Ce spune CFR

Un tren mult prea aglomerat. Ce spune CFR
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Tatăl unui elev gălăţean al Liceului Militar de la Câmpulung Moldovenesc ne-a sunat la redacţie pentru a ne sesiza faptul că trenul InterRegio 1831 de duminică, ce circulă pe ruta Galaţi – Cluj Napoca, este supraglomerat şi că toate biletele au fost vândute cu multe zile înainte.

„Nici cu trei-patru zile înainte nu am reuşit să mai găsesc bilet. Nu este prima dată când se întâmplă asta. Trenul IR 1831 este arhiplin mai ales în zilele de început şi de sfârşit de vacanţă, când copiii din pleacă spre Iaşi, Suceava, Cluj, Câmpulung. Dar este foarte aglomerat şi în alte zile. Am sesizat situaţia şi celor de la CFR Călători şi le-am spus că locurile ar trebui suplimentate, dar n-am primit niciun răspuns”, ne-a declarat gălăţeanul.

Purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Adrian Vlaicu, ne-a spus că „tot ce putem face este să le recomandăm pasagerilor să-şi cumpere mai din timp legitimaţiile de călătorie”.

L-am întrebat cu cât timp mai înainte, din moment ce trei-patru zile se pare că nu sunt de ajuns. „Într-adevăr, în perioadele de vârf, cam toate relaţiile sunt aglomerate. Facem toate eforturile să suplimentăm cât se poate de mult parcul actual, dar este posibil să apară şi situaţii de acest fel. Sunt reale şi se întâmplă. Sperăm ca până la sfârşitul anului să suplimentăm cât mai mult parcul actual de vagoane, astfel încât să nu se mai ajungă la astfel de probleme”, a mai spus reprezentantul CFR Călători.

Citit 5748 ori Ultima modificare Vineri, 03 Mai 2019 02:25

2 comentarii

 • postat de Laurențiu
  Duminică, 05 Mai 2019 00:06
  213.233.103.***
  Trimiteți mesaje si ministrului transporturilor Cuc care ii tine in brate pe incompetenții de la CFR Călători, cand ar trebui concediați de la directori la executanti.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Y
  Sâmbătă, 04 Mai 2019 08:39
  5.13.188.***
  La trenul de Brasov- Galați de Vineri înainte de Pasti nu mai erau locuri de cel puțin o săptămâna. Au suplimentat in ziua plecării și așa s-a mai găsit un loc. Pe 6 Ianuarie a plecat din Galați cu microbuzul pentru ca la tren n- a mai găsit locuri și nu au vrut sa suplimenteze, iar trenul a plecat cu trei vagoane. ?-?. La microbuz bandiții îl pune sa semneze ca- i student și sa plătească 39 lei din 54 lei. Adică își ia banii de la stat și ia și de la student, in acea zi microbuzul fiind plin de tineri, posibil studenți care n-au mai găsit locuri la CFR. Frumos, nu?Sa nu le trimiți ANAF- ul? Și asta nu se întâmpla numai in vacante. A mai venit in weekend între vacante și la fel. Eu am călătorit pe aceasta ruta si am stat pe un loc din fata locului meu de la Galați la Brasov și nu mi- a spus nimeni ca e locul lui. La Faurei a coborât un grup de 10 tineri care au stat câte 3 pe doua locuri pentru a fi împreuna și m- am gândit ca locul pe care stăteam ar fi fost al unuia dintre ei, dar din Buzău au început sa urce fără locuri și întrebau dacă e liber. ??? Întrebați-i cum se dau aceste locuri. Înainte se transmitea din stație in stație câți și unde coboară și se realocau acele locuri și nu exista internet și atâta tehnologie, iar trenurile aveau câte 10-12 vagoane. Acum e bătaie de joc! Pai tu guvern dai gratuit studenților și nu creezi și posibilitatea călătoriei acestora? Rușine guvern și CFR! Și ne mai întrebam de ce pleacă tinerii din țara? Sa plece fără sa se mai uite înapoi!
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.