Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Azi, 8 mai, de la ora 19,00, la Muzeul de Artă Vizuală, vom vedea ,,A şaptea pecete", un performance inspirat de filmul cu acelaşi nume al lui Ingmar Bergman, realizat de creatoarea de fashion Iuliana Şerbencu, de fotograful de artă Horaţiu Cristea şi de pictorul, graficianul şi curatorul Gheorghe Miron. Filmul celebrului autor al “Fragilor sălbatici”, cineastul Ingmar Bergman, este un film fantastic puternic, de mare profunzime şi metaforă, care i-a fascinat pe autorii care realizează acum performance-ul de la Galaţi. Este povestea unui cavaler care amână Moartea cu câteva zile, provocând-o la un lung joc de şah,  și care îşi descoperă credinţa şi îşi sacrifică viaţa pentru alţii.
,,În cadrul manifestărilor numite generic arte ale acţiunii, alături de formele artistice neconvenţionale (happening, live art, performance de costum, real time work) costumul a devenit semn plastic în spectacol şi are rolul de a caracteriza personajele”, explică designerul vestimentar Iuliana Şerbencu. Iar fotograful de artă Horaţiu Cristea îşi dezvăluie atracţia pe care a simţit-o la vizionarea filmului, în festival la TIFF: "Acolo “m-am ,,impregnat’’ de Bergman şi aşa s-a născut ideea proiectului fotografic ,,A şaptea pecete‘‘!”  ,,O, Doamne, ai milă de noi, pentru că suntem neînsemnaţi, înfricoşaţi şi neştiutori (…) Aceasta este rugăciunea cu care am pornit la drum” – adaugă plasticianul Gheorghe Miron.

Citit 275 ori Ultima modificare Marți, 07 Mai 2019 18:16

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro