Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

O companie de profil din Galați - GLO Marine, înfiinţată de foşti studenţi navalişti - susține studenții de la Facultatea de Arhitectură Navală din Galați, singura de profil din țară, să își aplice cunoștințele și să le dezvolte în cadrul concursului de proiectare navală ShipDX. Scopul este ca tinerii să ia contact încă din timpul facultății cu domeniul profesional în care vor activa, să cunoască beneficiile și, mai departe, să rămână în țară. Ei au astfel ocazia de a intra în contact cu nume importante din industrie și de a se face remarcați în vederea angajării, chiar de pe băncile facultății. Industria navală ia avânt, iar parteneriatele de acest gen pot fi soluția salvatoare în ceea ce privește migrația forței de muncă, mai ales că salariile oferite se apropie de cele de la nivel european. Finala ediţiei din acest an a concursului, ajuns la a doua ediţie, are premii totale de 3.000 de euro şi va avea loc vineri, 31 mai.
Astăzi, 30 mai, între orele 11,30 şi 13,30, la Bazinul de Carene al Facultăţii de Arhitectură Navală va avea loc o probă demonstrativă, unul din cele şase modele finaliste urmând să fie testat demonstrativ în bazin, pentru verificarea rezistenței la înaintare. Apoi, echipele finaliştilor vor merge în Şantierul Naval Damen (care şi-a anunţat participarea ca sponsor), pentru un tur de şantier şi o prezentare a companiei.
Finala concursului ShipDX 2019 va avea loc vineri, între orele 12,00 şi 15,00, în Aula "Virgil Madgearu", din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, din strada Gării. Cele şase echipe finaliste își vor prezenta proiectele și modelele şi vor discuta despre experiența lor în cadrul concursului. Organizatorii vor prezenta rezultatele testelor în bazinul de carene (aceste rezultate fiind secrete până în ziua finalei) şi vor fi aleşii câștigătorii locurilor 1, 2 și 3, în funcție de rezultatele testelor și calitatea prezentărilor finale. Premiile sunt de 1.500 de euro, 1.000 de euro și, respectiv, 500 de euro.

Citit 690 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2019 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.