Galaţiul va reprezenta România la Ecotrophelia Europe

Galaţiul va reprezenta România la Ecotrophelia Europe
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Produsul HEMP Mini-Meal, realizat de o echipă de studenţi şi profesori de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, a cucerit juriul Ecotrophelia şi a luat premiul I la ediţia naţională organizată la Galaţi.

Este vorba de o gustare alcătuită dintr-un biscuit şi un pateu vegetal cu pudră proteică de cânepă. "Este pentru prima dată în România când se valorifică în această formă planta, cânepa reprezintând o sursă importantă de proteine, astfel că dacă mâncăm împreună aperitivul şi pateul ne asigurăm 35 la sută din norma zilnică. În plus, combinaţia noastră, cu mazăre, ardei, coriandru şi usturoi, e unică pe piaţa mondială şi se poate produce pentru consum uşor, fără prea multe costuri. E ideal pentru sportivi, pentru cei care sunt adepţii unui stil de viaţă sănătos", a declarat Laureana Odajiu, una dintre studentele câştigătoare.

Echipa formată din Gabriela Dănoiu, Alina Gabriela Bogdan şi Laureana Odajiu, studente în anul II la S.I.A., specializarea Ingineria produselor alimentare, a fost coordonată de şef lucrări dr. ing. Eugenia Mihaela Pricop, şef lucrări dr. ing. Octavian Baston şi conf. dr. ing. Daniela Istrati. "Am câştigat datorită reţetei şi ideii de marketing. A plăcut gustul, aspectul, textura şi prezentarea produsului. Ne bucurăm că mergem mai departe, vom avea o vară grea, reţeta va fi aceeaşi, dar vrem să îmbunătăţim produsul din punct de vedere senzorial şi vom mai lucra la capitolul prezentare", a declarat conf. dr. ing. Daniela Istrati.

Echipa gălăţeană va reprezenta România la Ecotrophelia Europe, care se va desfăşura anul acesta în Germnaia.

Premiul II i-a revenit echipei Stejarii din Ţara de Sus, de la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, pentru prima bere fără gluten produsă artizanal în România, cu o reţetă inovativă în care malţul a fost înlocuit cu mai multe tipuri de făină de ghinde, topinambur şi melasă.

UDJG a mai luat două premii la faza naţională

Premiul III s-a împărţit între echipa The Revengers de la USAMV Bucureşti, care a prezentat o alternativă vegetală la iaurt, din lapte de alune de pădure şi fulgi de ovăz, fermentat cu bacterii pentru iaurt, şi echipa InnES, de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi cu produsul Purple Lavania, un ingredient multifuncţional din extract de orez negru şi ulei de lavandă, folosit drept colorant şi furnizor de arome în industria alimentară, de cofetărie şi patiserie. Şi Premiul special pentru inovare a rămas la Galaţi, revenind echipei TAMIC Gal, de la S.I.A., pentru maioneza vegetală cu macerat de crăiţă, un puternic antioxidant.

Ecotrophelia România este cea mai importantă competiţie studenţească ce are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător.

Citit 2967 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2019 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.