Încă patru bolnavi de gripă nouă

Încă patru bolnavi de gripă nouă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Numărul persoanelor infectate cu A(H1N1) creşte de la o zi la alta, iar bilanţul îmbolnăvirilor din judeţul Galaţi, de la debutul bolii, indică 126 de infectări şi trei decese *

Potrivit declaraţiei directorului Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea, în cursul zilei de ieri au fost depistate alte patru  cazuri de gripă nouă.

Este vorba despre un bărbat de 58 de ani din Galaţi, care a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase, şi de trei bolnavi care au intrat în contact cu o persoană infectată. Îmbolnăvirea a fost confirmată clinic şi epidemiologic, iar cele trei persoane au fost izolate la domiciliu.

„Le atragem atenţia oamenilor să îşi măsuri de prevenire deoarece este posibil să avem un nou val de îmbolnăviri de gripă nouă. Gălăţenii se pot adresa în continuare medicilor de familie pentru a fi vaccinaţi împotriva virusului A(H1N1)”, avertizează dr. Valentin Boldea, directorul DJSP.

Iar dacă începutul campaniei de vaccinare nu a fost tocmai un succes la Galaţi, săptămâna trecută s-au vaccinat împotriva noii gripe în jur de 1.400 de persoane, totalul celor imunizaţi fiind de aproape 5.000.

Care sunt simptomele

Gripa nouă se manifestă asemănător cu gripa sezonieră, principalele semne fiind febra, oboseala, tusea, durerile în gât, stările de vomă şi diaree. Cei care prezintă aceste simptome trebuie să se prezinte la medicul de familie, care le va evalua starea de sănătate şi le va indica un tratament corespunzător.

Măsuri de prevenire

* acoperiţi-vă nasul şi gura cu o batistă de unică folosinţă atunci când tuşiţi sau strănutaţi;

* spălaţi-vă frecvent mâinile cu apă şi săpun;

* evitaţi atingerea ochilor, nasului şi gurii;

* evitaţi contactul cu persoane bolnave şi locurile aglomerate;

* dacă vă îmbolnăviţi de gripă, nu mergeţi la serviciu sau şcoală;

* consultaţi un medic.

Citit 1265 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.