Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
2 comentarii

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) le reaminteşte firmelor din Galaţi că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, pentru fiecare elev şi student pe care îl angajează pe perioada vacanţei. Acest stimulent se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa de la cei 250 de lei şi până la salariul lunar este suportată, evident, de către angajator, din fonduri proprii.

Conform AJOFM Galaţi, beneficiază de acest stimulent financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei (cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial) sau a unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară nu depăşeşte durata vacanţei. În cazul tinerilor de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii gălăţeni trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Citit 2109 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2019 16:03

2 comentarii

 • postat de comunismul Luni, 24 Iunie 2019 16:12 5.13.128.*** Link la comentariu
  0
  0

  oricum nu vrea tineretul sa munceasca! munceste tot batranetul! munceste si batranetul! dar trebuie si tineretul la un moment dat sa munceasca! fie ca le place sau nu! dar stiu unii traiesc din pensii nesimtite! altii traiesc de pe urma parintilor! sau altii pozeaza in oameni bogati! desi nu o duc chiar asa bine! mai degraba ar trebui sa pozeze in oameni saraci! ca sunt vai de capul lor!

  Raportează
 • postat de Domniteanu Sâmbătă, 22 Iunie 2019 21:11 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  1

  Articolul era util si complet daca erau precizate si firmele care doresc sa angajeze. Altfel, este doar o subliniere pentru patronii si administratorii care-si angajeaza chpurile copii sau nepotii, pentru a le da niste bani de buzunar justificati catre ANAF, chiar prin sume mult mai mari, scazute ca atare din contabilitatea firmelor. Unii administratori de firme justifica sume de pana la 30.000 Euro in acest mod, desi angajeaza 8-10 tineri pe sezon, care nici macar nu sunt vazut la firme, sub motivul ca sunt promoteri pe litoral. Ori ei sunt doar turisti pe litoral, sustinut cu 250 de lei de Guvern, pe langa ce la dau parintii, salariu si bani pentru roabele de sampanie!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.