Femeie smulsă din ghearele morţii

Femeie smulsă din ghearele morţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O femeie de 72 de ani, pe care soarta a încercat-o de două ori în doar câteva secunde, a scăpat cu viaţă datorită intervenţiei SMURD *

După două ghinioane cât casa, a urmat şi un mare noroc! O femeie de 72 de ani care se întorcea agale, alături de câteva cunoştinţe, spre locuinţa ei, a suferit mai întâi un accident vascular, apoi a şi aspirat un bol alimentar. Şi asta ziua în amiaza mare, în plin centrul oraşului. Era să-şi dea duhul pe caldarâm. 

Ghinionul în formă de covrig

Bătrâna se întorcea, se pare, de la un notar şi ronţăia dintr-un covrig, în timp ce mergea liniştită vorbind cu cineva de lângă ea. Brusc, s-a produs seria de fatalităţi, în jurul orei 13.15, în zona fântânii arteziene de după Potcoava de Aur, în Mazepa.

Femeia a ajuns, în doar câteva momente, la un pas mic de moarte! Din cauza accidentului vascular s-a înecat cu o bucată din covrigul pe care îl mânca.

Însoţitoarele ei au încercat să o ajute, au bătut-o cu putere pe spate, dar fără prea mari sorţi de izbândă. Din fericire, un echipaj SMURD, chemat de urgenţă de cei care au asistat la incident, a intervenit la timp şi i-a salvat viaţa vârstnicei.

Pacienta se află la Neurochirurgie

„Pacienta a fost intubată şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe. A suferit un atac vascular, apoi o asfixiere mecanică, din pricina aspirării unui bol alimentar. În prezent, este internată în secţia de Neurologie, s-a trezit, este conştientă, dar nu poate vorbi, încă”, a precizat dr. Cătălin Ţimpău, medicul de urgenţă care a intervenit în acest caz. Un medic tânăr pe care l-am mai văzut cu cât calm şi profesionalism acţionează în astfel de momente. 

Uneori, ghinionul, dar şi şansa, se află exact acolo unde nu te aştepţi, poate chiar în mijlocul drumului. Din fericire, cu ajutorul medicilor, vârstnica a reuşit să înşele moartea de două ori, în aceeaşi zi. Sperăm că îşi va reveni pe deplin!

Citit 1323 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.