Incident la Lacul Vânători. Un adolescent a fost la un pas de înec
Foto: ISU Galaţi

Incident la Lacul Vânători. Un adolescent a fost la un pas de înec
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un atac de panică în mijlocul apei este experienţa teribilă prin care a trecut marţi, la prânz, un adolescent de 15 ani din Galaţi, care a mers să se răcorească cu câţiva prieteni la Lacul Vânători. Băieţii s-au aruncat în lac, însă unul dintre ei, ajuns în mijlocul apei, s-a speriat şi a făcut un atac de panică, nemaiputând să înoate. Amicii lui i-au aruncat un colac, dar pentru a-l putea ajuta să iasă din lac au sunat la 112. Două autospeciale ale ISU Galaţi şi o barcă pneumatică au fost trimise la faţa locului, pompierii scoţându-l pe adolescentul speriat, dat fără alte probleme de ordin medical.

"Copilul a fost scos din apă, preluat conştient, cu atac de panică. A fost preluatat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Spitalul de Pediatrie", a precizat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Atacul de panică, sau frica exagerată, este cauza care determină cele mai frecvente cazuri de înec, susţin specialiştii, care le recomandă inclusiv înotătorilor experimentaţi ca într-o situaţie limită să nu se piardă cu firea pentru a putea încerca să aplice tehnicile elementare de ajungere şi/sau menţinere la suprafaţa apei.

Citit 3558 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2019 13:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.