Cod galben de vijelii şi ploi torenţiale în 23 de judeţe

Cod galben de vijelii şi ploi torenţiale în 23 de judeţe
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Meteorologii au emis duminică o avertizare cod galben de vijelii şi ploi torenţiale, valabilă până luni, 15 iulie 2019, la ora 21,00. Sunt vizate 23 de judeţe. În intervalul menționat, la munte, în nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și local în Transilvania, vor fi perioade cu înnorări accentuate și averse ce vor avea și caracter torențial. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp. Pe arii restrânse vor fi și descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și, posibil, grindină.

Judeţele avertizate de meteorologi total sau parţial sunt: Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

Astfel de fenomene, dar pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul teritoriului. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Cum va fi vremea luni la Galați, VEZI AICI

Citit 1221 ori Ultima modificare Duminică, 14 Iulie 2019 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.