Iar s-a închis Drumul de Centură!

Iar s-a închis Drumul de Centură!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Timp de cel puţin două săptămâni, evitaţi Drumul Viilor * Se repară şi alte străzi din oraş, susţin cei de la Primărie * „Minciună!”, ne spune un şofer de microbuz, care „bate” zilnic Galaţiul *

Începând de ieri, Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei municipiului Galaţi a luat decizia închideri circulaţiei rutiere pe Drumul de Centură, pe porţiunea cuprinsă între viaductul Combinatului şi staţia Petrom, de la intersecţia Drumul Viilor cu Panait Istrati.

Dacă nu localizaţi zona după numele străzilor, aflaţi că este aceeaşi porţiune închisă din luna august a anului trecut, până în toamnă, acolo unde s-au desfăşurat lucrări ISPA.

Între timp însă, în perioada sărbătorilor de iarnă, chiar aproape de benzinărie, a avut loc o avarie a Apă Canal. Ploaia şi zăpada topită au săpat pământul descoperit de acolo, iar groapa s-a lăţit din ce în ce mai mult.

Până ieri însă, maşinile încă au circulat pe Drumul Viilor, cu dificultate, inclusiv prin benzinăria Petrom. Acum însă porţiunea de stradă s-a închis, urmând să se desfăşoare lucrări de reparaţii.

„Avaria a aparţinut Apă-Canal, dar apa a afectat şi lucrarea realizată de Vega. Acum am închis strada pentru lucrări şi estimăm că acestea se vor finaliza în termen de două săptămâni”, ne-a declarat Laurenţiu Jalbă.

Acesta a adăugat că de ieri „am început reparaţiile cu mixtură asfaltică la rece şi pe alte străzi, una din ele fiind Oltului”.

Coincidenţă sau nu, ieri dimineaţă, un şofer de microbuz din Galaţi, tocmai ne sunase la redacţie, exasperat de starea proastă a drumurilor, inclusiv a străzii Oltului:

„De pe Oltului, până în Centură, e jale! Gropi de 20-30 cm adâncime. Mai sunt probleme şi la capătul troleibuzului din Micro 19, dar ce spun eu? Peste tot sunt gropi! Primarul şi viceprimarul ar trebui plimbaţi prin gropi, înainte să meargă la birou”.

După ce am vorbit cu directorul Laurenţiu Jalbă, am luat legătura şi cu şoferul de microbuz, care ne-a spus:

„Vă minte! Am întrebat un coleg care circulă pe acolo şi mi-a zis că e tot jale! Unul şi-a rupt o roată pe Oltului din cauza gropilor!”.

Se închide şi Cuza

Conform unui comunicat de presă remis redacţiei miercuri de Primărie, nu doar Drumul de Centură va fi închis (între Magistrala Sidex şi str. Tecuci), ci şi partea superioară a străzii Al. I. Cuza.

Cu o diferenţă; Drumul de Centură va fi închis până pe 28 ianuarie, în timp ce strada Cuza rămâne închisă pe o perioadă nedeterminată.

Motivul? Este o „…zonă istorică şi solul prezintă pericol de avariere atât pentru scara monumentală cât şi pentru casele din zonă”, se arată în comunicat.

Citit 944 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.