Competiţie automobilistică pe Faleza Superioară din Galați

Competiţie automobilistică pe Faleza Superioară din Galați
În weekend, “Galaţi Autoslalom Show”
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

După foarte mulţi ani, publicul gălăţean va avea ocazia la sfârşitul acestei săptămâni să asiste la o competiţia automobilistică, din cadrul Campionatului Naţional de Autoslalom.

Sâmbătă şi duminică, pe Faleza Superioară (bulevardul Marii Uniri), între orele 8.00 şi 15.00, urmează să aibă loc competiţia propriu-zisă, alături de alte momente demonstrative care se anunţă foarte atractive.

Pentru acest eveniment, circulaţia rutieră va restricţionată de vineri, 26 iulie, ora 16.00 până duminică, 28 iulie, pe bulevardul Marii Uniri, pe tronsonul cuprins între strada Alexandru Cernat și strada Navelor, și pe strada Prelungirea Traian, pe tronsonul cuprins între strada Roșiori și bulevardul Marii Uniri.

Evenimentul automobilistic are ca punct principal desfăşurarea etapei a treia (sâmbătă) şi a patra (duminică) din cadrul Campionatului Naţional de Autoslalom, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Organizatorii gălăţeni ne-au transmis că publicul interesat va trebui să-şi aleagă locurile de unde să privească evoluţiile din concurs în afara zonei pietonale (trotuare) aferente traseului de concurs, urmând să fie amenajate şi zone speciale în acest sens.

În cele două zile, antrenamentele cronometrate şi cele două manşe de concurs ale fiecărei etape vor avea loc în intervalul orar 10.30 - 15.00, maşinile putând fi văzute în acţiune şi mai devreme, de la 8.30, la recunoaşterea traseului, când le este permisă o viteză maximă de 25 km/oră.

La această competiţie sunt aşteptaţi piloţi din ţară licentiaţi FRAS (circa 20-25), cu maşini pregătite de concurs, cu precizarea că pot veni şi piloţi “amatori” pasionaţi de fenomen, cu maşinile personale. Aceştia din urmă se pot înscrie la faţa locului, informaţii suplimentare putând obţine pe pagina de Facebook a evenimentului, Galaţi Autoslalom Show.

Totodată, organizatorii au anunţat că au pregătit şi alte momente spectaculoase pentru public: demonstraţie de karting susţinută de campionii naţionali la juniori şi o demontraţie de drift.

Traseul etapei de sâmbătă:

Citit 6801 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2019 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.