CONTROALE. În primele şase luni ale anului, peste 130 de amenzi pentru cei care au construit fără autorizaţie

CONTROALE. În primele şase luni ale anului, peste 130 de amenzi pentru cei care au construit fără autorizaţie
În multe cazuri, poliţiştii locali au dispus şi desfiinţarea construcţiilor ilegale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal au constatat, în primele şase luni ale anului, un număr de 132 de contravenţii şi au aplicat amenzi în valoare de 395.000 de lei.

În 15 dintre cazuri, pe lângă sancţiunea contravenţională, s-a luat şi măsura de sistare a lucrărilor, iar în alte 124 de situaţii s-a dispus intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire. În alte şapte cazuri, poliţiştii locali au luat decizia desfiinţării construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului, proprietatea municipiului Galaţi, la starea iniţială.

În cazul construcţiilor executate fără autorizaţie de construire, dar care se încadrează în termenul de prescripţie de trei ani, prevăzut de art. 31 din Legea 50/1991, au fost întocmite un număr de 109 procese verbale de constatare, prin care au fost dispuse următoarele măsuri: sistarea lucrărilor - într-un caz; intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire - în 27 de cazuri; desfiinţarea construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului proprietatea municipiului Galaţi la starea iniţială - 16 cazuri.

În primul semestru al anului, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal au constatat şi 12 fapte ce constituie infracţiuni, în conformitate cu prevederile art. 24, lit. a şi b din Legea 50/1991, actualizată, constând în executarea lucrărilor de construcţie fără autorizaţie de construire sau fără respectarea prevederilor autorizaţiei de construire la imobile aflate în zonele istorice de referinţă stabilite prin HCL 63/2015, precum şi nerespectarea măsurii complementare de sistare a lucrărilor de construcţie dispusă prin procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.

Citit 1785 ori Ultima modificare Marți, 06 August 2019 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.