Se pregăteşte o comedie muzicală. Coana Chiriţa deschide noua stagiune la Muzicalul gălăţean

Se pregăteşte o comedie muzicală. Coana Chiriţa deschide noua stagiune la Muzicalul gălăţean
Regizorul Radu Nichifor e mulţumit de cum se desfăşoară repetiţiile la "Coana Chiriţa în provincie"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Deşi e încă vacanţă, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă actorii deja se pregătesc pentru a deschide stagiunea cu o nouă premieră care va aduce pe scenă un vechi personaj al literaturii dramatice româneşti, legendar pentru hazul pe care îl stârneşte şi astăzi: Coana Chiriţa.

În "Chiriţa în provincie" pe care ne-o propune unul dintre cei mai bine cotaţi regizori români de teatru, Radu Nichifor, textele lui Alecsandri sunt readaptate, rezultatul fiind o comedie spumoasă, cântată într-un neaoş grai moldovenesc. Scenografia poartă semnătura unui alt colaborator de succes al Galaţiului - Daniel Divrician, iar muzica  aparţine reputatului dirijor Nicolae Mantu. Premiera va avea loc duminică, 15 septembrie 2019, la ora 19,00.

Regizorul Radu Nichifor s-a întâlnit deja cu echipa ce va lucra la spectacol şi cu care e convins că va colabora bine: "Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" are actori foarte buni, care fac o treabă excelentă în acest spectacol. La concurs mi-a atras atenţia Mihai Anton. Mi-am dat seama că este exact tipul de actor pe care îl căutam pentru Chiriţa, personaj pentru care, dacă nu ai actorul potrivit, nu faci spectacolul. l-am încredinţat rolul fără ezitări şi am convingerea că îi va reuşi un personaj savuros, pe care publicul îl va îndrăgi. Fac acest spectacol pentru publicul şi pentru colectivul Teatrului "N. Leonard", din respect pentru directorul Teodor Niţă şi pentru activitatea sa la conducerea Liricului gălăţean", ne-a declarat regizorul cunoscut deja gălăţenilor şi pentru montările de succes realizate la Teatrul Dramatic "Fani Tardini". 

Tot în regia directorului artistic de la Dramatic spectatorii au putut vedea "O asemenea iubire", "Cursa de şoareci", "Domnişoara Nastasia" şi "Pană de automobil".

Citit 1634 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2019 23:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.