Echipaje de jandarmi, atacate violent de scandalagii

Echipaje de jandarmi, atacate violent de scandalagii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Două situaţii critice, soldate cu intervenţia în forţă a jandarmilor, au avut loc în aceeaşi noapte, la Galaţi şi Tecuci. Protagoniştii, consumatori de alcool care deranjau evident ordinea publică, au ameninţat cu moartea forţele de ordine şi au atacat inclusiv una dintre maşinile de intervenţie. Două persoane sunt cercetate pentru ultraj.

Intervenţiile pentru aplanarea situaţiilor care vizează liniştea şi ordinea publică sunt tot mai riscante, mai ales când vine vorba de grupuri mari de persoane, stimulate de consumul de alcool. Un caz clasic de tulburare a liniştii publice, petrecut în zona unui bar din Micro 21, a degenerat masiv în momentul în care s-a cerut intervenţia forţelor de ordine pentru potolirea unui grup de cheflii cu guri extrem de slobode pe fondul consumului de alcool. Echipajul de jandarmi aflat în patrulare pe raza Secţiei 3, ajuns la faţa locului, a identificat un grup de bărbaţi cu vârste cuprinse între 34 şi 44 de ani, care consumau alcool în faţa cârciumii şi vorbeau foarte tare, în ciuda orei înaintate.

"Deranjaţi de faptul că jandarmii le-au solicitat să se legitimeze şi să intre în interiorul localului pentru a consuma băuturi alcoolice, unul dintre bărbaţi, în vârstă de 39 ani, a început să  le adreseze injurii oamenilor legii şi familiilor lor. Jandarmii i-au solicitat acestuia să îi urmeze la autospeciala Jandarmeriei pentru a-l putea identifica, bărbatul refuzând şi continuând ameninţările, motiv pentru care a fost condus forţat, iar în momentul în care a fost urcat în maşină a început să o lovească cu picioare, provocându-i avarii", explică filmul evenimentelor lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi.

Isonul scandalagiului luat pe sus a fost ţinut de un amic al acestuia, care ar fi continuat seria de injurii şi ameninţări. La Secţia 3, bărbatul de 39 de ani şi-a continuat şarada de injurii, însă a trecut şi la ameninţări cu moartea la adresa jandarmilor şi familiilor lor, motiv pentru care atât el cât şi amicul lui au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 700 de lei. În plus, primul s-a ales şi cu dosar penal pentru ultraj, fiind acum anchetat de poliţie.

Muzică şi ameninţări

Cu asta s-au confruntat, în aceeaşi noapte, jandarmii de la Tecuci, chemaţi de urgenţă să potolească nişte cheflii care ascultau muzică la maxim. Oamenii care locuiesc în zonă le-au argumentat militarilor că, în ciuda rugăminţilor, petrecăreţii refuzaseră să dea muzica mai încet, refuz de care avea să se lovească şi echipajul.

"În timp ce purtau discuţii cu apelantul, la faţa locului şi-a făcut apariţia un bărbat având o rangă metalică în mână, care a început să-i ameninţe cu moartea pe jandarmi, îndreptându-se spre aceştia cu intenţia de a-i lovi. Pentru oprirea bărbatului şi a acţiunii agresive a acestuia, oamenii legii au folosit mijloacele din dotare, cel în cauză fiind încătuşat şi condus la sediul poliţiei", explică reprezentantul Jandarmeriei Galaţi. Tecuceanul, în vârstă de 34 de ani, este şi el anchetat pentru ultraj.

Citit 2693 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2019 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.