Singură împotriva unui tată-monstru sexual

Singură împotriva unui tată-monstru sexual
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Ignorată de mamă, o copilă de 14 ani s-a văzut nevoită să-i organizeze singură un flagrant tatălui abuziv * Nici chiar după ce a văzut cu ochii ei ce le făcea bărbatul propriilor copii, femeia nu l-a reclamat la Poliţie * Împreună cu frăţiorul ei de 13 ani - şi el victimă a abuzurilor sexuale - adolescenta s-a dus la Poliţia Tecuci şi a vorbit despre nopţile de teroare de care aveau amândoi parte „acasă” *

Coşmarul celor doi copii din Tecuci abuzaţi chiar de părintele lor, Ion Vasilache, a luat sfârşit abia după ce fetiţa de 14 ani s-a dus împreună cu frăţiorul ei la Poliţie, să-şi reclame părintele.

Mama nu a avut putere să-şi trădeze iubirea vieţii, pentru care îşi sacrificase şi cele două fiice mai mari – acum femei în toată firea, măritate şi plecate la casele lor.

„L-am iubit şi nu l-am reclamat”

Într-o locuinţă mizeră, alcătuită din folii de tablă şi cartoane, au stat până vineri seara şapte copii şi părinţii lor, Ion şi Maria Vasilache. Dormeau în două încăperi, unii cu tatăl, alţii cu mama lor.

Din nouă copii, rămăseseră doar cei şapte, mai mici, cele două fete mai mari părăsindu-şi demult casa în care înduraseră ani de abuzuri. Femeia ştia de mulţi ani ce se întâmplă, dar, spune ea, nu a crezut mult timp nimic.

„Acum cinci ani, când a început, am crezut că vor fetele mari să-mi strice familia. Mai întâi a încercat cu una, care s-a măritat şi a plecat”.

„Apoi cu a doua, care a plecat în Italia acum, cu băiatul şi fetiţa. El spunea că nu este adevărat, iar eu nu vroiam să-mi stric casa, pentru că l-am iubit. Nu l-am reclamat”, recunoaşte mama.

Abuzuri cu ştirea mamei

Femeia a recunoscut şi în faţa anchetatorilor că ştia ce le face bărbatul ei copiilor. Dar, zice ea, „…când îl puneam faţă în faţă cu cei mici, copiii tăceau. Dar tot ei îmi povesteau că le lua mâinile şi îi punea să îl masturbeze”.

Violatorul propriilor copii

Ce s-a întâmplat în ultima noapte de libertate a monstrului este greu de imaginat pentru o minte normală. Bărbatul dormea într-una din încăperi, cu fetiţa de 14 ani.

Noaptea, copila s-a ridicat din pat când s-a simţit atinsă de bărbat şi, sub pretextul că vrea să-şi ia un tricou din camera alăturată, şi-a trezit mama.

I-a spus că tatăl va încerca din nou să o abuzeze, iar când intenţiile monstrului nu au mai putut fi ascunse, fetiţa şi-a chemat mama şi a pus-o faţă în faţă cu adevărul.

De neimaginat, dar nici măcar în acel moment femeia nu a avut putere să-şi reclame bărbatul la Poliţie.

L-a rugat doar să plece, iar copila, înspăimântată că acesta s-ar putea întoarce, şi-a luat soarta în mâini şi, împreună cu frăţiorul ei de 13 ani, au mers la Poliţie.

Consiliere, dar în week-end?

Oamenii legii le-au dat crezare copiilor violaţi, iar la ora aceasta Ion Vasilache este arestat. Cu toate acestea, ancheta socială a Protecţiei Copilului nu a avut încă loc la casa Vasilache.

Iar copila de 14 ani şi fratele ei, de 13, nu au avut încă parte de consiliere de specialitate, pentru că – cinic, nu? – cazul a ajuns la urechile Protecţiei Copilului fix înaintea week-end-ului.

Dar după ce ai fost ignorat de propria mamă, ce rău mai mare poate să îţi facă statul?

Protecţia copilului

„Din datele pe care le avem până acum, se pare că trei copii cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani (două fete şi un băiat) au mers la poliţie pentru a declara că au fost agresaţi sexual de către tatăl lor”.

„Acelaşi lucru se pare că s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani şi cu alte două fete din familie, care între timp au devenit majore. Deocamdată, am cerut informaţii suplimentare de la Poliţia şi Primăria Tecuci pentru a începe o anchetă. Dacă va fi nevoie vom prelua copiii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, Tania Calcan (a consemnat Marius Ţuca).

Sfârşit

Ion şi Maria Vasilache se întorseseră de câteva luni din Italia, unde munciseră - femeia ca menajeră, iar bărbatul în agricultură. Nopţile de teroare ale unor biete suflete inocente au luat sfârşit.

Încă un tată-monstru şi-a găsit locul după gratii, iar şapte vieţi aflate abia la început nu ştiu încotro să o apuce.

Citit 2236 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.