Apare o nouă monedă în România

Apare o nouă monedă în România

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Banca Naţională a României va lansa, începând cu 27 august, monede din aur și alamă pentru colecționare și va pune în circulație o monedă din alamă, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Regele Ferdinand I Întregitorul.

Aversul monedei din alamă pentru circulație prezintă imagini ale primei vizite a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria în Transilvania unită cu Țara, respectiv la Oradea, în data de 23 mai 1919, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României și anul de emisiune „2019”. Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul Regelui Ferdinand I și inscripțiile în arc de cerc „FERDINAND I” și „INTREGITORUL”.

Punerea în circulație a monedelor de alamă se va face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit şi Trezoreria Statului.

Citit 2735 ori Ultima modificare Joi, 15 August 2019 16:23

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro