Regulile de circulaţie, încălcate în mod accelerat. Record de vitezomani şi amenzi pe străzile din Galaţi

Regulile de circulaţie, încălcate în mod accelerat. Record de vitezomani şi amenzi pe străzile din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Una dintre principalele cauze care duc la producerea evenimentelor rutiere grave se repetă în mod îngrijorător pe drumurile din Galaţi. În decurs de şapte zile, peste 800 de şoferi au fost traşi pe dreapta după ce aparatele radar au detectat depăşiri ale regimului de viteză. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte jumătate de milion de lei.

Venirea acasă a "stranierilor", tradiţională pentru luna august, dublată de minivacanţa de Sf. Marie, s-a suprapus cu un veritabil potop de încălcări ale regulilor rutiere pe drumurile din judeţ. 1.238 de amenzi au aplicat poliţiştii rutieri în şapte zile după ce au constatat abateri la regimul circulaţiei, atât în oraşe, cât mai ales pe segmentele de drumuri naţionale şi judeţene.

Cu viteză, în vacanţă

Gălăţenii au fost mult pe drumuri în zilele libere şi nu au făcut-o la modul foarte preventiv. 840 de şoferi au picat testul aparatelor radar, scoase pe străzi tocmai pentru că poliţiştii ştiau că perioada este un propice încălcării regulilor şi, implicit, creşterii riscului evenimentelor rutiere. Sutelor de sancţiuni pentru depăşirea regimului legal de viteză li s-au adăugat alte 149, adjudecate de şoferii prinşi fără centurile de siguranţă, patru pentru neacordare de prioritate şi şase pentru depăşiri neregulamentare. 13 şoferi au fost amendaţi pentru că au fost prinşi băuţi, din fericire pentru ei destul de puţin cât să nu răspundă penal. Valoarea totală a amenzilor aplicate ca urmare a constatării acestor abateri este una record, de 504.748 de lei. Sancţiunilor pecuniare li s-a adăugat, în cazul a 70 de conducători auto, măsura reţinerii permisului de conducere.

De nouă ori penali

Nouă dintre abaterile constatate de poliţişti pe drumurile publice s-au înscris în limitele legii penale. Un şofer a fost prins conducând fără permis, într-un alt caz a fost vorba de punere în circulaţie a unui autoturism neînmatriculat, cinci şoferi au fost prinşi beţi la volan, iar doi, cu permisul suspendat.

18 răniţi în 13 accidente

Cu toate acţiunile preventive ale poliţiştilor de la circulaţie, nu au lipsit evenimentele rutiere soldate cu răniţi. 18 accidente s-au produs într-un interval de şapte zile, 13 persoane, printre care şi copii, ajungând pe mâinile medicilor în urma unor clipe de neatenţie. Cele mai multe evenimente au avut loc în mediul rural, în număr de zece, cinci dintre ele fiind grave. Restul de trei s-au produs în mediul urban.

Citit 2465 ori Ultima modificare Joi, 22 August 2019 14:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.