Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un candidat de la Liceul cu Program Sportiv, care susţinea, miercuri, 21 august 2019, proba la Limba şi literatura română la centrul de la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", a fost eliminat, pentru că a fost surprins de comisie încercând să fraudeze examenul. "Avea căşti în urechi, dar a fost depistat", ne spune inspectoarea generală Mioara Enache.

De asemenea, tot de la conducerea ISJ am aflat că au absentat la prima probă scrisă 88 de absolvenţi de liceu, din cei 545 înscrişi.

Subiectele au fost ceva mai delicate pentru nişte candidaţi de sesiunea a doua, spune inspectoarea de specialitate la Limba şi literatura română, Angelica Daniela Nistor. "Textul la prima vedre a fost din memorialistica lui Marin Preda, iar la eseul argumentativ li s-a cerut să vorbească despre efortul depus în realizarea unei creaţii artistice. Cam dificil. În plus, se cere o diferenţiere mai bună între profiluri. Au avut de ales dintre aceiaşi autori, Rebreanu şi Călinescu, doar că la real şi tehnologic au avut de scris despre particularităţile romanului, iar la uman despre construcţia personajelor", a mai adăugat Daniela Angelica Nistor.

Citit 1040 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 16:53

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro