Lemn fără documente, depistat de jandarmii gălăţeni

Lemn fără documente, depistat de jandarmii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de patrulare pe raza localităţii Târgu Bujor a observat, pe DJ242, un tractor, care avea ataşată o remorcă în era material lemnos, motiv pentru care a trecut la verificarea documentelor de provenienţă a lemnului. 

Conducătorul auto nu a putut prezenta jandarmilor documente justificative contrazicându-se în declaraţii, fapt ce a atras suspiciunea jandarmilor. Astfel, jandarmii au extins verificările şi au constatat faptul că transportul de material lemnos aparţine unui operator economic care desfăşoară activităţi în zona forestieră şi nu era înregistrat în sistemul de interogare SUMAL-I Wodd Tracking (sistem informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase realizat de autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură). Totodată, jandarmii au stabilit faptul că transportul de lemn s-a desfăşurat între localităţile Umbrăreşti, urmând a se încheia în localitatea Moscu. 

Cei opt metri cubi de material lemnos, esenţă plop, au fost confiscaţi, iar conducătorul auto a fost sancţionat, cu o amendă în cuantum de 5.000 de lei, aceeaşi amendă fiindu-i aplicată şi operatorului economic.

Citit 2236 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2019 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.