Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
2 comentarii

Cei peste 400 de militari care în perioada februarie-august s-au aflat în misiune de menţinere a păcii în Afganistan vor fi repatriaţi oficial, vineri, 6 septembrie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe Faleza Superioară. Cea de-a patra misiune a soldaţilor Batalionului 300 Infanterie Mecanizată a fost marcată de două incidente, în urma cărora şase militari au fost răniţi în atacuri ale insurgenţilor. 

Cea de-a patra misiune a Batalionului 300 Infanterie Mecanizată  "Sfântul Andrei" în teatrul de operaţii din Afganistan s-a încheiat, practic, luna trecută, iar vineri, pe 6 septembrie, militarii vor fi întâmpinaţi oficial acasă, în cadrul unei ceremonii de repatriere care va debuta la orele 11,00, la Elice. Alături de militari se vor afla familiile acestora, reprezentanţi ai eșaloanelor superioare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale și ai autorităţilor publice locale şi instituţiilor naționale de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Printre oficialii care le vor da onorul militarilor gălăţeni se va afla şi şeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Alexandru Mîrşu, asta pentru că, alături de infanteriştii noştri, în misiune au participat şi 60 de infanterişti marini ai Regimentului 307 Infanterie Marină de la Babadag, o premieră pentru istoria recentă a Marinei Militare Române.

S-au întors toţi 

Cei peste 400 de militari, care s-au aflat în misiune în Afganistan în perioada februarie - august 2019, au executat misiuni specifice pentru securizarea aeroportului Kandahar şi a personalului RS dislocat în această bază militară, în scopul asigurării protecţiei Forţelor de Coaliţie şi a operaţiilor executate de echipele de consiliere şi asistenţă - Security Force Asistance, contribuind astfel la menţinerea unui climat de securitate stabil în zonă. Misiunea nu a fost lipsită de incidente, care, din fericire, de această dată, nu s-au mai soldat cu pierderi de vieţi omeneşti. Pe 13 aprilie şi respectiv pe 6 mai, două atacuri ale insurgenţilor au făcut patru şi respectiv două victime în rândul infanteriştilor gălăţeni.  

Citit 2514 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2019 18:23

2 comentarii

 • postat de DRAGOMIR Stefan Vineri, 06 Septembrie 2019 07:40 188.24.242.*** Link la comentariu
  1
  10

  Cinste bravilor galateni din Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei" care au servit sub drapelul nostru cu onoare si curaj!

  Dumnezeu sa-i aiba in paza!

  Raportează
 • postat de Christian Vineri, 06 Septembrie 2019 06:59 82.79.132.*** Link la comentariu
  3
  7

  După cum ați scris în articol, asa ar fi normal.... Ca soldaților sa li se dea onorul de către autorități..... Dar din păcate va fi exact pe dos.....Veti vedea!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.