Banca îndrăgostiţilor din Paris

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un basarabean şi „Gardianul amintirilor”: Absolventul Facultăţii de Design Industrial de la UTM, Mihai Stamati a creat o bancă a îndrăgostiţilor pentru parcurile şi locurile publice din Paris, un proiect care s-a bucurat de aprecierea multor personalităţi din capitala luminii.

Cu acest „Gardian al amintirilor", tânărul Mihai Stamati, în vârstă de doar 24 de ani, a câştigat o bursă de o lună de zile, în valoare de 1.500 euro.

A creat „Le gardien des souvenirs" în format 3D şi l-a integrat în mediul oraşului Paris, prin intermediul unor fotografii efectuate în diverse locaţii din oraş, după care a suprapus imaginea pe aceste poze.

A cutreierat vreo două-trei săptămâni Parisul, în căutarea celor mai importante locuri din oraş, după care a efectuat proiectul în calculator.

„Le gardien des souvenirs” reprezintă un design-concept al unei bănci pentru locurile publice ale Parisului. Ideea presupune ca această bancă să devină un obiect de artă în aer liber, reprezentând un simbol, care va reflecta caracterul romantic al oraşului şi emoţiile trăite de oamenii care îl vizitează.

Construcţia este o îmbinare de forme plastice şi materiale care contrastează prin factură, structură şi cromatică.

Proiectul a fost acceptat şi finanţat, iar la final a făcut o expoziţie de design şi fotografii, capul de afiş fiind această bancă a îndrăgostiţilor.

La expoziţie au venit personalităţi importante, care şi-au exprimat dorinţa de a-l realiza.

Aşa l-a cunoscut Mihai pe Francois Barret, fondatorul şi directorul Centrului de Creaţie Industrială a Franţei, care a rămas impresionat de „Gardianul amintirilor”. Expoziţia a durat de la 27 noiembrie 2009 până la 15 ianuarie 2010.

Citit 593 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.