Riscă puşcăria pentru încălcarea ordinului de protecție

Riscă puşcăria pentru încălcarea ordinului de protecție
Periculoși pentru membri ai familiilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Doi bărbaţi din judeţul Galaţi, consideraţi pericole pentru familiile lor care au cerut ordine de protecţie pentru a se apăra de violenţe, au şanse mari să ajungă după gratii pentru că nu au respectat interdicţiile.

Unul dintre ei, un gălăţean de 32 de ani, a fost obligat în luna iulie a acestui an, printr-un ordin de protecţie solicitat de tatăl său, să nu se apropie de acesta şi de locuinţa sa la mai puţin de o sută de metri, timp de trei luni. Bărbatul nu s-a conformat şi s-a dus la casa părintească, sub pretextul de a-şi lua lucruri personale, ocazie cu care a făcut un nou scandal. Mama sa a sunat la poliţie, un echipaj de la Secţia 1 consemnând că tânărul a încălcat ordinul de protecţie, motiv pentru care i-au deschis un dosar penal.

Într-o situaţie similară se află şi un bărbat de 35 de ani, din Nămoloasa, care timp de trei luni avea interdicţie să se apropie de soţia sa şi de locuinţa comună la mai puţin de 200 de metri. În perioada de prohibiţie, individul a încălcat de mai multe ori interdicţia, motiv pentru care a fost reţinut de poliţişti, urmând a fi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Potrivit legii, încălcarea ordinului de protecţie poate fi condamnată cu închisoarea de la o lună la un an, nefiind posibilă suspendarea executării pedepsei.

Citit 873 ori Ultima modificare Marți, 17 Septembrie 2019 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.