Păcănele şi pariuri cu programe piratate

Păcănele şi pariuri cu programe piratate
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

59 de descinderi în 36 de judeţe, printre care şi Galaţiul, dar şi în municipiul Bucureşti, au avut loc miercuri dimineaţă, sute de poliţişti percheziţionând punctele de lucru aparţinând unei societăţi care are ca obiect de activitate jocuri de noroc şi pariuri. Cinci persoane erau vizate să ajungă la Parchetul Înaltei Curţi pentru audieri, fiind bănuite că au implementat programe informatice fără licenţă.

Societatea care administrează practic o reţea naţională de săli de pariuri şi jocuri de noroc a intrat în atenţia autorităţilor după trei ani în care a activat şi s-a extins în toată ţara, pe motiv că ar utiliza programe informatice fără licenţă. Zeci de judeţe au intrat astfel pe lista anchetatorilor, într-un amplu dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie şi de poliţiştii Direcţiei Economice din cadrul IGPR, astfel că miercuri, 25 septembrie, poliţiştii au deschins simultan la punctele de lucru ale societăţii. 59 de percheziţii efectuate pentru a verifica sistemele informatice de la sălile de jocuri au avut loc şi la Galaţi şi Bucureşti, dar şi în alte 35 de judeţe, respectiv Ilfov, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

"Din cercetări a rezultat că reprezentanții unei societăți având ca obiect principal de activitate „Activități de jocuri de noroc și de pariuri” ar fi instalat și utilizat, în perioada 2016-2019, programe de calculator fără licență, aducând astfel prejudicii materiale și de imagine titularilor drepturilor de autor. În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea internă", precizezaă Poliţia Română într-un comunicat.

Cinci persoane, reprezentanţi ai societăţii respective, sunt vizate în principal de acuzaţiile din dosar şi urmau, miercuri, să fie duse la Parchetul Înaltei Curţi pentru audieri şi luarea măsurilor legale. La percheziţiile de miercuri au participat poliţişti de la serviciile Economice de la 35 de inspectorate judeţene, precum şi specialişti de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Inistititutul Naţional de Criminalistică.

Citit 3125 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2019 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.