Mobilizare pentru Andreea

Mobilizare pentru Andreea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Andreea Lăpuşneanu are 14 ani şi este elevă în clasa a opta la Şcoala Gimnazială Nr. 29 din Galaţi. Om de bază al clasei din care face parte, atentă, responsabilă, studioasă şi altruistă, adolescenta trebuie acum să facă faţă celei mai mari provocări: lupta pentru viaţă, după ce a fost diagnosticată cu o tumoare malignă pe creier, în urma unui banal vaccin.

Vestea a căzut ca un trăsnet peste familia şi colegii Andreei, care s-au mobilizat deja şi au strâns bani pentru ca fata că poată urma tratamentele necesare şi să fie supusă unei operaţii complexe de îndepărtare a tumorii. Părinţii, care nu au posibilitatea să suporte costurile, asemenea majorităţii familiilor din România care se confruntă cu astfel de nenorociri, au ajuns la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucureşti. Neurochirurgul nu a garantat însă reuşita operaţiei, tumoarea fiind destul de mare, de aproape şase centimetri. Andreea a fost dusă la Clinica particulară "Monza", unde medicii au cerut ca, înainte de operaţie, să meargă la un specialist oncolog, care să-i prescrie un tratament care să ajute la restrângerea tumorii.

Spitalizarea pentru trei zile şi investigaţiile de la Monza au costat peste 20.000 de lei, bani pe care părinţii nu-i aveau. Dar s-au făcut luntre şi punte pentru copilul lor şi s-au împrumutat ca să-i poată plăti.

Cursa pentru viaţă a Andreei nu a ajuns nici la jumătate, de aceea alergătorii gălăţeni s-au decis să i se alăture într-un eveniment extrordinar. Nu o vor lăsa singură pe adolescenta care are nevoie de noi toţi, şi de aceea, duminică, 20 octombrie, începând cu orele 10,00, jandarmul Cristian Onofrei sună adunarea în Grădina Publică pentru toţi amatorii de mişcare care vor să întindă o mână de ajutor. Alergarea în grup se va face pe distanţa maximă de zece ture de grădină, fiecare participant urmând să doneze cât poate, într-o urnă special amenajată. Banii strânşi îi vor fi donaţi mai apoi  Andreei. La finalul evenimentului, participanţii vor primi, fiecare, câte o diplomă de patricipare.

Citit 3765 ori Ultima modificare Marți, 15 Octombrie 2019 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.