Pericol de explozie la un bloc de pe strada Saturn

Pericol de explozie la un bloc de pe strada Saturn

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
6 comentarii

Panică într-un bloc din Galaţi, după ce un incendiu a izbucnit într-un apartament situat la parter. Alarma s-a dat la 112, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a trimis două autospeciale de stingere, cu apă şi spumă. Când au ajuns la faţa locului, la blocul I7, situat pe strada Saturn, pompierii au constat că focul se manifesta violent la un apartament de la parter, cu degajări masive de fum. "Pe lângă cele două autospeciale de stingere, la faţa locului a fost direcţionat şi un echipaj SMURD, pentru a asigura primul ajutor posibilelor victime intoxicare cu fum", ne-a explicat Dan Ionaşu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar pompierii i-au sfătuit pe locatarii din bloc să nu iasă afară, să ţină geamurile deschise şi uşile acoperite, împotriva fumului din casa scării.
Totodată, în timp ce interveneau, pompierii au constat că în apartament există şi o butelie. "A existat pericolul exploziei, din cauza unei butelii. Au ars numeroase materiale textile, mobilierul dintr-o cameră şi a fost degradat întregul apartament. Au fost evacuate şase persoane din sala de sport aflată la parterul blocului", a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU.
Incendiul a fost lichidat rapid, iar pompierii au reuşit să stabilească şi cauza probabilă. "Proprietarul imobilului a lăsat aragazul aprins şi nesupravegheat. Furtunul buteliei  s-a fisurat şi a produs un incendiu, care a aprins o perdea, iar flăcările s-au extins la întreaga cameră", a conchis Dan Ionaşcu.

Citit 5091 ori Ultima modificare Joi, 07 Noiembrie 2019 15:58

6 comentarii

 • postat de Smaranda Miercuri, 06 Noiembrie 2019 23:38 86.122.130.*** Link la comentariu
  3
  2

  Instalațiile de gaze și buteliile cu gaz nu ar trebui să existe în apartamentele de la bloc. Locul lor e departe de locuințe, în camere tehnice.
  În țările civilizate s-a renunțat de mult la așa ceva. Dar noi o căutăm cu lumânarea!
  Stingătoarele de scară sau de palier erau în majoritatea blocurilor pe vremea lui Ceaușescu, dar de când cu hoții de fier vechi au dispărut!

  Raportează
 • postat de Gargamel, atentie la scurgerea de gaz! Miercuri, 06 Noiembrie 2019 19:02 95.76.2.*** Link la comentariu
  0
  3

  Aviz comentatorilor gratuiti!

  Toate locuintele si incintele administrative care au montate centrale termice sunt prevazute, obligatoriu, cu senzori pentru depistarea scurgerilor de gaze!

  Pribleme pot apare cand acesti senzori nu sunt amplasati in mod crespunzator pentru ca sa sesizeze imediat scurgerea de gaz, sau in afara termenului de garantie, nefiind verificati corespunzator dupa un termen legal stabilit, de specialisti, devenind nefunctionali prin uz moral si fizic, lucru, care, din neglijenta de obste a romanului, se intampla cel mai des!

  Si mai este o problema, in special la blocuri, unde aerisirile sunt infundate de diverse obstacole, cuiburi de pasari, sau, ca asa a vrut un vecin idiot, in segmentul lui, in bucatarie, sau pur si simplu obstructionarea in urma unui cutremur prin modificarea sectiunii aerisirii, unde, eventuala scurgere de gaz, se poate aduna formand o perna, in loc sa fie evacuat in atmosfera, iar la prima apasare pe intrerupator se va transforma intro bomba, care distruge vieti si locuinte!

  La bloc este in sarcina administratorilor de asociatii sa se urce pe bloc cu un dispozitiv special, parcurgand pe verticala toata aerisirea, in urma verificarii sa incheie un proces verbal de verificare, asigurand proprietarii ca aerisirile sunt in regula, lucru care nu s-a facut si nu este in practica acestor mameluci care iau bani degeaba pe la asociatii, dar nici oamenii nu sunt constienti ca aerisirile trebuie sa fie functionale atat pentru eliminarea mirosurilor din bucatarii si bai, cat si pentru eventuale scurgeri de gaze!

  Asadar, bagati de seama, cu gazul nu va jucati, neglijenta va poate costa scump!

  Raportează
 • postat de Eu Miercuri, 06 Noiembrie 2019 18:37 5.13.141.*** Link la comentariu
  0
  1

  Am visat noaptea trecuta un incendiu in zona aceea, acum uite ca mi s-a izbandit visul.

  Raportează
 • postat de Sandu Miercuri, 06 Noiembrie 2019 17:23 188.24.255.*** Link la comentariu
  0
  1

  Vrem panouri fotovoltaice!

  Raportează
 • postat de Marian Maxim Miercuri, 06 Noiembrie 2019 15:32 92.114.82.*** Link la comentariu
  0
  17

  Poate ca ar trebui sa fim responsabili si sa intelegem ( cum alte tari au inteles) ca stingatoarele pot fi de folos pe casa scării.

  Raportează
 • postat de Terente Miercuri, 06 Noiembrie 2019 15:00 81.12.149.*** Link la comentariu
  25
  12

  Lumea îşi tot trage în draci gaze în apartament pentru Centrale Termice, dar nu ştie ce pericol o aşteaptă la cele mai scăpări!
  În loc să eliminăm pe cât posibil gazele şi să aducem în apartament agentul termic preparat în afara imobilului, noi punem botul la tot felul de decizii luate "pe genunchi" de municipalitate în urma distrugerii Sistemului de Încălzire Centralizat. Ca să nu mai spun de noxele care vor afecta sănătatea oamenilor peste câţiva ani, aşa cum s-a demonstrat în diverse studii din străinătate.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.