Pericol de explozie la un bloc de pe strada Saturn

Pericol de explozie la un bloc de pe strada Saturn
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Panică într-un bloc din Galaţi, după ce un incendiu a izbucnit într-un apartament situat la parter. Alarma s-a dat la 112, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a trimis două autospeciale de stingere, cu apă şi spumă. Când au ajuns la faţa locului, la blocul I7, situat pe strada Saturn, pompierii au constat că focul se manifesta violent la un apartament de la parter, cu degajări masive de fum. "Pe lângă cele două autospeciale de stingere, la faţa locului a fost direcţionat şi un echipaj SMURD, pentru a asigura primul ajutor posibilelor victime intoxicare cu fum", ne-a explicat Dan Ionaşu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar pompierii i-au sfătuit pe locatarii din bloc să nu iasă afară, să ţină geamurile deschise şi uşile acoperite, împotriva fumului din casa scării.

Totodată, în timp ce interveneau, pompierii au constat că în apartament există şi o butelie. "A existat pericolul exploziei, din cauza unei butelii. Au ars numeroase materiale textile, mobilierul dintr-o cameră şi a fost degradat întregul apartament. Au fost evacuate şase persoane din sala de sport aflată la parterul blocului", a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU.

Incendiul a fost lichidat rapid, iar pompierii au reuşit să stabilească şi cauza probabilă. "Proprietarul imobilului a lăsat aragazul aprins şi nesupravegheat. Furtunul buteliei  s-a fisurat şi a produs un incendiu, care a aprins o perdea, iar flăcările s-au extins la întreaga cameră", a conchis Dan Ionaşcu.

Citit 5941 ori Ultima modificare Joi, 07 Noiembrie 2019 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.