Costum cu raţie la plasă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ghid de călătorie pentru Canada: Cetăţenii români care doresc să călătorească în Canada, cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarna 2010, au la dispoziţie un „Ghid de călătorie - Canada- Vancouver - Olimpiada de Iarna 2010” pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, la rubrica „Sfaturi de călătorie”, accesând http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=42010&idlnk=3&cat=29919.

* Ionuţ Botea, la selecţia Eurovision Spania 2010: Românul Ionuţ Botea, 31 de ani, plecat din România în Spania în urmă cu 8 ani, participă sub pseudonimul Juan Xavier la selecţia naţională din Spania a concursului Eurovision, cu piesa „A quien amas". Viitorul participării sale stă în votul online. Deşi românul a adunat peste 8700 de voturi, nu mai poate să îl ajungă din urma pe El pezón rojo, cu 260.000 voturi. Cei care vor să voteze, totuşi, trebuie să acceseze: http://www.rtve.es/television/eurovision/candidatos/ionut-botea/12978/.

* Zilele cinematografiei elveţiene: În cadrul zilelor cinematografiei elveţiene de la Solothurn, filmul de mediu metraj al autorului elveto-portughez, Basil da Cunha, A côté, care îl are în rolul principal pe actorul de origine româna Dorin Dragoş, este nominalizat pentru premiul „Quartz 2010”, „Oscarurile elveţiene” în categoria cel mai bun scurt metraj. Premiile vor fi decernate pe 6 martie la gala filmului de la Centrul de cultura şi congrese din Lucerna.       

* Eleganţa românilor şi Carnaval de la Veneţia: Sâmbătă, 6 februarie, în prima zi a ediţiei din acest an a Carnavalului de la Veneţia, va avea loc la Muzeul Palatului Mocenigo  - Centrul de Cercetare pentru Istoria Ţesăturilor şi Costumului din Veneţia, vernisajul expoziţiei de costume şi obiecte de epocă intitulată „RETROmania. Eleganţe româneşti 1850-1947”.

Exponatele fac parte din colecţia de costume şi obiecte aparţinând Adinei Nanu. Colecţia cuprinde ţinute autentice şi inedite, culte şi populare, din secolele al XIX-lea şi al XX-lea, precum şi obiecte care recreează atmosfera fiecărei epoci.

Pe lângă piesele vestimentare care provin din colecţia familiei Nanu, colecţia „Retro” cuprinde obiecte care au aparţinut unor rude sau prieteni, printre care s-au aflat personalităţi ca Vasile Alecsandri, Sabin Popp sau Ligia Macovei.

Va fi expusă şi o simbolică „stafie a comunismului”, cu basma pe cap, îmbrăcată într-un taior ponosit şi ţinând în mână o plasă, prin ochiurile căreia scapă un ou mic, din raţia de şapte ouă, câte primea fiecare cetăţean pe cartela individuală, în anii `50.

Gabriela Oltean, la Amsterdam: Artista româncă Gabriela Oltean participa între 5 februarie - 27 martie la o expoziţie colectivă a Asociaţiei Artiştilor Plastici Amstelveen (AvK), al cărei vernisaj va avea loc vinerea asta, ora 17.30, la "De Nieuwe Galerie".

* Festivalul Filmului European din Australia şi Noua Zeelandă: România participă începând din 6 februarie la festivalul filmului european, „Windows on Europe 2010", ce va avea loc în Australia şi în Noua Zeelandă, cu creaţia regretatului regizor Cristian Nemescu, „California Dreamin", subtitrată în limba engleză.

Romanian Global News

Citit 907 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.