Şoferii gălăţeni, campioni la tăiat calea

Şoferii gălăţeni, campioni la tăiat calea
Prioritatea, cuiul lui Pepelea în trafic
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Patru persoane au fost rănite şi şase vehicule, avariate, în urma unor accidente de circulaţie produse, la finele săptămânii, în Galaţi, pe fondul neacordării de prioritate. Şi mai grav este că, la unul dintre evenimente, vinovatul se afla într-o stare de ebrietate vecină cu coma alcoolică.

Neacordarea de prioritate constituie una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere în judeţul judeţul Galaţi şi printre cele mai amendate abateri, constatate pe drumurile publice de la noi. Şoferii nu prea respectă regula când vine vorba de "politeţe" în trafic, chiar dacă abaterea se sancţionează inclusiv cu reţinerea permisului de conducere. Şi mai grav este că unii se grăbesc şi încalcă obligaţia "determinaţi" de alţi factori, cum ar fi consumul de alcool, care le modifică percepţiile. Un astfel de incident rutier a avut loc la Cosmeşti, pe DJ 252, între un atelaj şi o maşină.

Impactul dintre cele două vehicule s-a produs din cauză că cel care conducea căruţa, un localnic de 32 de ani, nu s-a asigurat când a ieşit din curtea casei şi a nimerit în calea unui autoturism condus de un vasluian de 57 de ani. Niciunul nu a avut vreme să evite impactul, poliţiştii stabilind, în privinţa căruţaşului, că acesta avea o alcoolemie de 1,28 la mie în aerul expirat, iar în cazul şoferului, o valoare de doar 0,05 la mie. Singurul care a avut de suferit în urma impactului a fost căruţaşul, dar nu a avut nevoie de internare.

Cu TIR-ul pe contrasens

Un alt eveniment rutier care ar fi putut avea urmări dintre cele mai tragice s-a produs tot în zona Cosmeşti, pe DE 581. Un gălăţean de 27 de ani, şoferul unui autotren cu remorcă, ar fi pătruns pe contrasens, unde au fi întâlnit un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 40 de ani. Cele două vehicule s-au ciocnit frontal, şoferii fiind amândoi răniţi, fără a necesita însă internarea în spital. Tot din cauza unei neacordări de prioritate a fost rănit şi un motociclist de 25 de ani, victimă într-un accident rutier produs la ieşirea dintr-o parcare, pe strada Prelungirea Brăilei. Cel care nu s-ar fi asigurat ar fi fost şoferul de 39 de ani al unei maşini, care, astfel, a tăiat calea motocicletei ce circula pe drumul cu prioritate. Tânărul de pe motor a suferit câteva leziuni în urma impactului cu asfaltul, dar nu a avut nevoie să stea în spital. În toate cele trei cazuri, poliţiştii rutieri au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească cu exactitate cum s-au produs evenimentele.

Citit 1500 ori Ultima modificare Luni, 11 Noiembrie 2019 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.