Prefect nou la Galați

Prefect nou la Galați

Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
2 comentarii

Prefectul Pretorian (Praefectus praetorio) era, la începuturile statului roman comandantul militar al gărzii unui general, dar ulterior importanța acestuia a crescut, iar această funcție a devenit sinonimă cu rolul de a administra cele patru Prefecturi Pretoriene, nivel absolut în lumea de atunci. Revenind în 2019, după cum anticipam încă de la sfârșitul lunii noiembrie, juristul Gabriel-Ioan Avrămescu este noul prefect al județului Galați. Urmare deciziei luate în ședința de Guvern din 10 decembrie, fostul director general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați este noul reprezentant al Guvernului în teritoriu, prin detașare, în condițiile legii. El se înscrie pe listă alături de alți 12 înalți funcționari publici învestiți în funcția de prefect în tot atâtea alte județe ale țării și îi succede în funcție lui Dorin Otrocol (PSD), a cărui ieșire la pensie era iminentă.

Ceremonia de depunere a jurământului se va oficia astăzi la ora 16,30 în Sala mare a Prefecturii în sistem videoconferință, sub conducerea prim-ministrului Guvernului României, Ludovic Orban și cu participarea ministrului afacerilor interne, Ion-Marcel Vela.

Cu această ocazie, îi urăm succes domnului Avrămescu în noua și onoranta sa învestitură.

Citit 10761 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2019 12:00

2 comentarii

 • postat de Taranu Taran Miercuri, 11 Decembrie 2019 14:34 93.122.249.*** Link la comentariu
  44
  14

  Felicitari ! Succes in noua activitate pentru bunastarea cetatenilor din judetul Galati ! Poate va avea timp si va veni intr-o vizita de lucru in satul Plesa (comuna Beresti Meria) sa vada cat de ingust este drumul nou asfaltat daca se intalneste o masina cu o semanatoare nu ai unde sa te feresti si cazi in canalul de scurgere a apei , solutia este acoperirea santurilor de scurgere a apei cu dale fante . Va rugam faceti ceva pentru a preveni accidentele !

  Raportează
 • postat de HAHAHA Miercuri, 11 Decembrie 2019 13:57 194.105.20.*** Link la comentariu
  13
  58

  Vin "ai nostri", pleaca "ai vostrii", Alegatorii raman toti ca prostii !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.