Victime din cauza vizibilităţii reduse

Victime din cauza vizibilităţii reduse
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Accidentele s-au ţinut lanţ în Galaţi în ultimele zile, unul dintre motivele principale care au stat la baza evenimentelor fiind condiţiile meteo nefavorabile şi insuficienta prudenţă a şoferilor care au făcut abstracţie de vizibilitatea redusă, chiar şi pe timpul zilei.

Un eveniment mai puţin obişnuit a avut loc în nordul judeţului, pe drumul care leagă Tecuciul de Nicoreşti. Un şofer de 40 de ani, care conducea maşina pe şoseaua amintită, nu a observat, din cauza ceţii, că pe marginea drumului staţiona o altă maşină, rămasă în pană. A lovit-o în plin, în urma impactului şoferul maşinii defecte, un tânăr de 26 de ani, aflat la volan, a fost rănit. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru vătămare coprorală din culpă.

Aceleaşi consecinţe le-a avut şi un accident rutier petrecut în aceeaşi zi, în Galaţi, pe o trecere de pietoni de pe strada Prelungirea Brăilei. Un bărbat care traversa regulamentar a fost acroşat de o maşină al cărei şofer nu a încetinit la timp, neobservându-l pe pieton din cauza ceţii. Poliţiştii aveau să mai constate o posibilă cauză care ar fi putut încetini reflexele şoferului, şi anume o alcoolemie de 0,13 la mie în aerul expirat.

Citit 2959 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Ianuarie 2020 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.