Volei. Campioana, primul duel cu Galatasaray

Volei. Campioana, primul duel cu Galatasaray
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Formaţia CSM Arcada Galaţi, deţinătoarea titlului de campioană naţională, are de jucat, astă-seară, un important meci, urmând să întâlnească, în deplasare, formaţia Galatasaray Istanbul, în prima manşă din optimile de finală ale “Cupei Confederaţiei Europene de volei” (Cupa CEV). Partida va începe la ora 18,00.

Având argumentul unui lot format din jucători de mare valoare şi cu multă experienţă în cupele europene, cei din cadrul clubului gălăţean privesc cu mare încredere acest al treilea examen internaţional. Primul a fost în preliminariile Ligii Campionilor, cu Vojvodina Novi Sad (Serbia), când calificarea a fost pierdută în “setul de aur”, după 3-0 la Galaţi şi 1-3 în Serbia. A urmat “dubla”din Cupa CEV cu formaţia finlandeză Savo Kuopio, de care CSM Arcada a trecut cu brio, câştigătoare a ambelor partide cu 3-0.

Sergiu Stancu, antrenorul principal al formaţiei gălăţene, crede că se poate câştiga în această seară, chiar dacă adversara este foarte valoroasă. “Galatasaray este o echipă bună, dintr-un campionat mai puternic decât al nostru şi are jucători de certă valoare în lot. Chiar şi în aceste condiţii, putem face un pas mare spre calificare în partida de la Istanbul. Avem tot ce ne trebuie pentru a face o figură frumoasă şi putem chiar să câştigăm în deplasare. Oricum, indiferent de ce va fi acum, calificarea se va decide la Galaţi, în returul din 12 februarie. Ştim din experienţa acestui sezon şi nu numai cât de important este să joci acasă returul, mai ales în varianta în care se ajunge la departajare prin setul suplimentar”, a spus Sergiu Stancu.

Pentru acest important meci, stafful tehnic a deplasat în Turcia întregul lot de jucători: Hernan, Bala, Kollo, Talpă, Bissette, Cuciureanu, Carrasco, Matei, Terzici, Klapwijk, Georgiev, Cristudor, Carasco şi Gorcianuk.

Spre Istanbul s-a plecat ieri dimineaţă, iar aseară urma să aibă loc obişnuitul antrenament în sala în care va avea loc partida din această seară.

Forul european i-a delegat pentru acest meci, ca arbitru principal, pe Eldar Alyev (Azerbaidjan), ca secund, pe Konstantin Asipchyuk (Belarus) , iar ca observator, pe sârbul Miloş Jovanovici.

Citit 2183 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2020 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.