APEL UMANITAR | Cu o tumoare uriaşă pe creier, Andreea are nevoie de sprijinul nostru

APEL UMANITAR | Cu o tumoare uriaşă pe creier, Andreea are nevoie de sprijinul nostru
Tratamentul din România nu a dat rezultate
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Andreea Lăpuşneanu, fata de numai 14 ani, diagnosticată în septembrie cu tumoare pe creier, se află în continuare la Cluj, sub supravegherea medicilor, în aşteptarea unei veşti din partea unei clinici care s-o accepte pentru un tratament în străinătate. Cum astfel de terapii nu sunt gratis şi costă foarte mult, familia are nevoie în continuare de sprijinul nostru.

Şedinţele de chimioterapie pe care le-a făcut la Cluj în speranţa că tumoarea se va restrânge şi astfel va putea fi operată nu au prea dat rezultate, aceasta fiind singura terapie care a putut fi prescrisă în România. Prin urmare, eleva în clasa a VIII-a la Şcoala Nr. 29 are nevoie de tratament în clinici specializate din străinătate care să-i readucă speranţa la viaţă. Părinţii au trimis deja dosarul ei la mai multe unităţi medicale din străinătate şi sunt în aşteptarea unui răspuns.

"Mulțumim pentru ajutor și încurajare, pentru gândurile bune, vă mulțumim pentru tot ce aţi făcut pentru noi până acum! Așteptăm mailul de confirmare-acceptare pentru tratamentul pe imunoterapie-imunologie-genetică, din Olanda, de la Princess Maxima Center, în care sperăm la o șansă! Întrucât timpul e scurt, în defavoarea noastră, așteptăm și acceptam şi alte sugestii şi alternative!", scrie mama copilei pe pagina de Facebook.

Am întrebat-o de preţurile estimative ale unei asemenea intervenţii medicale şi mi-a spus că ar putea ajunge la peste 200.000 de euro, numai o şedinţă de radioterapie cu protoni ajungând la 30.000 de euro. 

E drept că oamenii au sărit şi au ajutat la strângerea unor fonduri, însă acestea se ridică în prezent la puţin peste 20.000 de euro.

Andreea are nevoie în continuare de sprijinul nostru. Dată fiind gravitatea situaţiei, ar trebui, ca în momentul în care primeşte acceptul, să aibă măcar suma necesară pentru începerea acestuia. 

Părinţii au realizat şi o pagină de donaţii pe Facebook, pentru ca donaţiile să poată fi făcute cât mai uşor - "Ajutaţi Andreea Lăpuşneanu - 14 ani şi se luptă cu cancerul" (https://www.facebook.com/donate/2871870086203308/486699435557252/), link-ul poate fi găsit pe pagina de Facebook a mamei - Mihaela Donose Lăpuşneanu.

Ţi-e şi frică să te întrebi câtă dramă poate fi în inima unui copil ai cărui colegi învaţă acum pentru admiterea la clasa a IX-a, în timp ce el va fi nevoit să petreacă o vreme, nedefinită încă, pe paturi de spital! Va fi cel mai greu examen pe care-l poate da un copil. Iar noi ar trebui să nu-i lăsăm singuri, nici pe ea, nici pe familia ei, în această luptă cruntă cu destinul. Rugăciunile noastre, gândurile noastre bune ar putea-o readuce pe Andreea cât mai repede la şcoală şi la visul ei de a deveni un psiholog bun.

Cei care pot şi vor să ajute mai au la dispoziţie, în afară de pagina de FB, un cont în lei la Raiffeisen Bank, deschis pe numele Lăpuşneanu Dorina Mihaela:

RO39RZBR0000060012864219

 
Citit 6644 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.