Cursurile extensiunii italiene a Facultăţii de Medicină, suspendate. Din cauza crizei coronavirusului

Cursurile extensiunii italiene a Facultăţii de Medicină, suspendate. Din cauza crizei coronavirusului
Preventiv
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cursurile extensiunii de la Enna a Facultăţii de Medicină din Galaţi au fost suspendate din cauza crizei create de coronavirus. De asemenea, Universitatea "Dunărea de Jos" a suspendat două târguri educaţionale, care ar fi trebuit să aibă loc în această perioadă.

"La solicitarea autorităţilor din Sicilia, am decis în Consiliul de Administraţie suspendarea cursurilor de la Enna, întrucât Guvernul italian a cerut acest lucru tuturor instituţiilor de învăţământ din zonă, chiar dacă Sicilia nu este afectată de coronavirus. S-a luat această măsură preventiv, nu trebuie să intrăm în panică. E vorba de 350 de studenţi pentru care s-a decis că este mai bine să stea acasă pentru o perioadă deocamdată nedeterminată. Cursurile vor fi recuperate. Cadrele didactice care predau acolo se pot întoarce fără probleme acasă şi nu vor sta în carantină, întrucât nu vin din zonele afectate de virus", ne-a declarat prorectorul Cezar Bichescu.

Acesta susţine că universitatea gălăţeană are un singur caz de student care se întoarce de la mobilităţi din Italia din zonele afectate: "Este o domnişoară din Republica Moldova, care s-a dus direct acasă, peste Prut, şi va sta în carantină 14 zile acolo. De asemenea, am mai avut cazul unei studente din China, care învaţă limba română în anul pregătitor şi care a stat în carantină la domiciliu (locuieşte undeva cu chirie, nu în căminele studenţeşti) 14 zile. Nu s-a întâmplat nimic, e sănătoasă, poate fi primită la cursuri", a mai precizat prorectorul. Acesta susţine că s-au suspendat şi activităţile didactice din străinătate în care ar fi fost implicată universitatea, dar nu şi plecările individuale, atât ale profesorilor, cât şi ale studenţilor.

Totodată, având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, "Universitatea „Dunărea de Jos” a decis amânarea Târgurilor educaționale "Student #UDJG", din județele Brăila și Buzău, programate să aibă loc în zilele de 28 februarie, respectiv, 6 martie. Acestea urmează a fi reprogramate la o dată ce va fi anunțată ulterior", se precizează într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Citit 3002 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2020 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.