În această seară puteţi vota piesa care ne va reprezenta la Eurovision 2020

În această seară puteţi vota piesa care ne va reprezenta la Eurovision 2020
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Roxen va fi vocea României la Eurovision Song Contest 2020, dar actul artistic pe care îl va prezenta pe scena de la Rotterdam va fi decis în această seară, prin vot, de public şi de juriul de specialitate.

„Alcohol You”, „Beautiful Disaster”, „Cherry Red”, „Colors” şi Storm sunt cele cinci piese pe care Roxen le va interpreta în această seară, în Finala Naţională Eurovision, organizată la Buzău, şi transmisă în direct de TVR de la ora 21,00. Melodiile pot fi ascultate atât pe canalul Youtube al TVR, pe site-ul eurovision.tvr.ro, cât şi pe canalul YouTube al artistei. Fiecare piesă este prezentată ca lyric video.

Potrivit TVR, juriul, format din artiştii Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Alin Oprea, Edward Sanda şi compozitorul Andrei Tudor, vor nota fiecare piesă cu una dintre notele 5, 3, 2, 1, 0. Piesa/actul artistic cu cel mai mare total din partea juriului primeşte 5 puncte, iar actul artistic/piesa cu cel mai mic total va primi 0 puncte. Notele acordate de juriu contează în proporţie de 50 la sută.

Telespectatorii vor putea vota prin SMS numărul de concurs al piesei preferate la 1401, număr valabil în reţelele Telekom, Vodafone, Orange şi DIGI. Pot vota pentru una sau pentru mai multe piese, dar numai o singură dată pentru fiecare piesă. Clasamentul se stabileşte prin însumarea punctelor rezultate în urma votului publicului (prin televot) cu punctele rezultate în urma jurizării. Piesa câştigătoare va fi cea care obţine cele mai multe puncte în acest clasament. În situaţia în care, după însumarea rezultatelor jurizării şi televotului, două piese au obţinut acelaşi punctaj, piesa câştigătoare va fi cea care a obţinut cel mai mare punctaj la televot.

TVR anunţă că, pe parcursul unui spectacol de aproape trei ore, pe lângă cele cinci show-uri susţinute de Roxen, vor fi mai multe recitaluri de excepţie. Dacă Ulrikke şi Sandro vor interpreta piesele cu care fiecare dintre ei îşi va reprezenta ţara la Eurovision Song Contest 2020, Loreen, ca invitat special, a pregătit românilor un regal muzical de 20 de minute. Alături de invitaţii din străinătate, vor evolua Elena Gheorghe și Connect-R, care au și rolul de gazde ale evenimentului, precum şi tânăra Dora Gaitanovici, originară din Buzău.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

Citit 1215 ori Ultima modificare Duminică, 01 Martie 2020 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.