Siderurgiștii vin în sprijinul cadrelor medicale. Liberty Galaţi, donaţie de echipamente pentru spitale

Siderurgiștii vin în sprijinul cadrelor medicale. Liberty Galaţi, donaţie de echipamente pentru spitale
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Siderurgiștii din combinatul Liberty Galați contribuie printr-un set complex de măsuri și inițiative la sprijinirea sistemului medical local, comunității și autorităților, în contextul prevenirii infectării cu noul coronavirus.

“Pentru noi, prioritară este grija față de colegi, familii, oamenii din Galați dar și pentru operarea în siguranță deplină a echipamentelor complexe cu care lucrăm”, a explicat Bogdan Grecu, directorul general al Liberty Galați.

Combinatul a cumpărat pentru Spitalul Județean de Urgență un video - laringoscop de ultimă generație, care permite nu doar vizualizarea precisă a sistemului respirator, ci și aspirarea mucozităților care se acumulează în plămâni, situație des întâlnită la pacienții aflați în stare gravă, ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Echipamentul urma să fie livrat în cursul zilei de miercuri, fiind asigurată şi o instruire a personalului care îl va utiliza.

De asemenea, Stația de Ambulanță Galați va primi sisteme moderne de dezinfectare a mașinilor care transportă pacienți.

Liberty Galați a trimis deja, din rezervele proprii, volume diferite de combinezoane, măști, ochelari de protecție și mănuși către Spitalul Județean, Spitalul C.F.R., piloții fluviali de la A.F.D.J. și Primăria Galați. În plus, au fost disponibilizate unele capacități de cazare ale companiei care, la nevoie, să poată fi utilizate de către personalul medical aflat în izolare ori în carantină, la solicitarea autorităților.

În curs de cumpărare și livrare este și o imprimantă 3D profesională care va fi oferită Universității “Dunărea de Jos” din Galați pentru creșterea producției de viziere ce vor fi folosite de personalul medical.

Pentru protejarea angajaților și contractorilor săi, Liberty Galați a luat măsuri ample de prevenție: scanarea obligatorie și fără contact a temperaturii corporale, mărirea numărului de curse convenție, acordarea de măști pentru pasagerii acestora, dezinfecții pe posturile de lucru, reorganizări de activități, interzicerea călătoriilor, digitalizarea întâlnirilor și altele.

Citit 5696 ori Ultima modificare Joi, 02 Aprilie 2020 12:45