Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
3 comentarii

Verificările echipajelor de poliţie care vor să afle dacă participanţii la trafic respectă legile privind resticţionarea circulaţiei scot la iveală situaţii greu de imaginat şi care, în condiţii normale, ar pune în pericol grav siguranţa pe drumurile publice. În decurs de câteva ore, şase persoane, dintre care una minoră, au fost prinse şofând, deşi nu obţinuseră niciodată vreun permis de conducere. Trei dintre ele erau şi sub influenţa alcoolului.

Năravul din fire nu are lecuire nici măcar în vremuri critice, precum cele pe care le trăim. Inconştienţi, neştiiind să conducă şi fără să fi obţinut permis în baza unei şcoli de şoferi şi a unui examen, îngrijorător de mulţi gălăţeni sfidează orice regulă, cu toate că ştiu foarte bine că riscul de a fi opriţi în trafic pentru controlul documentelor este acum foarte mare. Dovada: într-o singură zi, la Ghidigeni, Pechea Fundeni, Munteni, Cuca şi Umbăreşti au fost depistaţi şase aşa-zis şoferi, care nu doar că nu aveau voie să urce la volan, dar nu îşi justificau, cu acte, nici deplasările care ar fi trebuit să fie urgente şi nu în scop de recreere.

Fără carnet, cu maşină împrumutată

Primul "picat" a fost un tânăr de 19 ani care conducea o autoutilitară prin Ghidigeni. Poliţiştii au vrut să afle iniţial "urgenţa" deplasării, dar ceea ce aveau să descopere le-a depăşit cu mult aşteptările. Tânărul nu doar că nu deţinea permis de conducere, dar mai primise autoutilitara şi de la unchiul său, care, ştiind că nu are carnet, i-o dăuse să meargă până la un consătean. Atât băiatul, cât şi unchiul sunt acum cercetaţi penal, unul pentru conducere fără carnet, celălalt pentru încredinţarea maşinii.
Următorul căzut în plasa filtrelor de poliţie a fost un pechean de 28 de ani, care în loc de documente le-a "servit" agenţilor un damf de băutură: se urcase la volan deşi avea o alcoolemie de 0,54 la mie, valoare care îl încadrează în rândul celor care vor răspunde penal.
La o vârstă la care se presupune că ar fi trebuit să dea dovadă de discernământ o va păţi şi un bărbat de 46 de ani, din Hanu Conachi, aflat la volanul unei autoutilitare cu care "trăsese o fugă" până la Fundeni. Nu avea nicio declaraţie sau alt document cerut de lege asupra lui, dar nici permis de conducere, pe care nu îl obţinuse niciodată. Aventura l-a costat un dosar penal care îi poate aduce o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 1 şi 5 ani.
Într-o situaţie similară a fost depistat un tânăr de 20 de ani din Munteni, care a considerat neimportantă deţinerea carnetului pentru a conduce o maşină, dar şi un tânăr de 27 de ani, din Umbrăreşti, care conducea un moped cu toate că nu avea carnet, dar băuse destul cât să aibă o alcoolemie de 0,42 la mie.

Mic, beat şi "netitrat"

Culmea tupeului a atins-o însă un "şofer" foarte tânăr, la Cuca. Maşina condusă de acesta a fost trasă pe dreapta în afara comunei, echipajul care intenţiona să îl întrebe despre scopul deplasării urmând să constate că cel din faţa lor avea doar 17 ani şi că nu deţinea, evident, permis de conducere, dar şi că îşi alimentase cheful de aventură cu destul alcool, etilotestul indicând o valoare de 0,58 la mie în aerul expirat. Adolescentul s-a pricopsit cu un dosar penal pentru două infracţiuni şi riscă să fie închis.

 

Citit 2448 ori Ultima modificare Marți, 07 Aprilie 2020 20:24

3 comentarii

 • postat de relu Marți, 07 Aprilie 2020 13:06 136.255.148.*** Link la comentariu
  3
  9

  UNDE ESTE POLITIA CARE ARE PENSIE SPECIALA. SAU NU EI CERCETEAZA DUPA CE ACESTI NEISPRAVITI NE OMOARA.

  Raportează
 • postat de Radler Marți, 07 Aprilie 2020 09:57 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  14

  Vezi ce inseamna controlul ......cate infractiuni se comit / crime cu premeditare (urcatul la volan beat) ......aveam vreo 4-5 accidente de circulatie si Doamne fereste si victime .....
  Controale si filtre ....controale si filtre .....zi de zi .....asa potolim "setea de democratie/prostie" a unora.

  Raportează
 • postat de Litera si spiritul legii. Marți, 07 Aprilie 2020 04:15 77.111.247.*** Link la comentariu
  0
  15

  In toate cazurile de genul asta vrem sa se aplice pedepsele, asa cum a explicat ministrul de interne, tinand cont ca toate aceste fapte au fost comise pe perioada starii de urgenta si contrar prevederilor ordonantelor militare. Vrem sa se aplice pedeapsa maxima pentru nerespectarea legilor privind impiedicarea combaterii bolilor si falsul in declaratii.

  Pentru asemenea cazuri au fost emise decretele si ordonantele militare din aceasta perioada si nu pentru un cetatean oarecare care respecta cu constiinta toate prevederile legale dar care merge la piata sau la farmacie si nu a scris data sau destinatia sau semnatura corecta pe declaratia pe proprie raspundere si care cetatean este amendat (in mod aberant si abuziv !!!) cu amenzi de pana la 20.000 de lei !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.