Gospodărire Urbană face angajări

Gospodărire Urbană face angajări
Se caută muncitori pentru întreținerea spațiilor verzi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Nu cred să existe gălățean care să nu fi criticat modul în care au fost administrate spațiile verzi din oraș, în vara anului trecut. La fel cum nu cred că există gălățean care să nu fi oferit soluții de la distanță. Râuri de sugestii au curs în mediul online, însă niciuna nu a vizat implicarea civică. Ne deranjează că nu avem peluze verzi și îngrijite în parcuri, însă aproape că nu observăm, la ieșirea din blocul fiecăruia, grădinile aflate în paragină.

Deși Societatea Gospodărire Urbană a încercat în numeroase rânduri să face rost de forță de muncă, calificată sau nu, a rămas, din păcate, în oprobriul publicului pentru modul în care își desfășoară activitatea. De aceea, directorul societății, Dragoș Magearu, își dorește, încă o dată, să aducă clarificări cu privire la acest subiect.

Acesta ne-a mărturisit că folosirea persoanelor asistate social pentru prestarea serviciilor de cosit este una destul de anevoioasă, întrucât majoritatea se confruntă cu probleme medicale, atât fizice, cât și psihice, reprezentând un pericol în mânuirea utilajelor specifice. De asemenea, cei apți de muncă sunt, într-adevăr, nevoiți să presteze lucrări de interes local, dar numai un număr restrâns de ore. "Foarte multă lumă ne îndeamnă să punem la treabă beneficiarii de ajutor social. Puțin știu, însă, că societatea Gospodărire Urbană folosește în fiecare lună aproximativ 170 de persoane repartizate de Primărie în acest scop. Aceste persoane au obligația de a presta doar un număr limitat de ore, în funcție de fiecare caz în parte. Noi avem nevoie de persoane care să muncească opt ore pe zi, de luni până vineri", ne-a explicat Dragos Magearu.

O altă soluție, aplicată fără succes, de a acoperi deficitul major de locuri de muncă, a fost externalizarea activității de cosit către o societate din București. Însă, pe același fond al lipsei resursei umane, societatea în cauză a denunțat unilateral contractul, suportând chiar și penalități.

Directorul societății Gospodărire Urbană își dorește să schimbe fața orașului, astfel încât fiecare cetățean să se poate bucura de spații verzi amenajate corespunzător. De aceea, face apel, încă o dată, la gălățenii aflați în căutarea unui loc de muncă, mai ales pe fondul pandemiei de coronavirus, care a dus la o creștere a ratei șomajului, să se prezinte la sediul instuției, în vederea angajării. Acesta anunță că în momentul de față sunt disponibile posturi de lucrători pentru salubrizarea spațiilor verzi, atât pentru personal calificat, cât și necalificat, în desfășurarea activității sezoniere de cosit iarba. Avantajele sunt multiple, de la salarizarea atractivă şi tichete de masă, până la respectarea regulilor de distanțare socială, prin lucrul în aer liber. Întrucât motocoasele se poziționează tehnologic la distanță una față de alta, riscul infectării cu noul coronavirus este semnificativ redus.

În aceste condiții, toți cei interesați sunt așteptați la sediul Serviciului Adminstrare Spații Verzi din cadrul societății, situată la intrarea pe strada Radu Negru, în spatele Poliției Locale. Informații suplimentare pot fi aflate la numărul de telefon 0743.053.849.

(P)

 
Citit 8065 ori Ultima modificare Luni, 11 Mai 2020 13:01