Copii de Oscar

Copii de Oscar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Chiar dacă filmul „Banda albă” a rămas doar cu dubla nominalizare la Oscar, performanţa tinerelor actriţe cu rădăcini în Pechea Maria-Victoria şi Paraschiva Drăguş este remarcabilă *  „Banda albă” s-a bătut pentru Oscarul pentru „Cea mai bună imagine” cu marii învingători ”Avatar” şi „The Hurt Locker” *

Aşa cum „Viaţa liberă” v-a anunţat, în exclusivitate, tânăra actriţă germană cu rădăcini în Pechea Maria-Victoria Drăguş şi mama ei, Jana, au păşit, duminică noaptea, pe covorul roşu de la „Kodak Theatre” din Los Angeles, alături de celelalte vedetele internaţionale ale cinematografiei. Câţi artişti de origine română se pot lăuda că la 15 ani, respectiv 8 ani au jucat într-un film demn de Oscar?

La numai 15 ani, actriţa germană de origine română Maria-Victoria Drăguş (FOTO) şi sora ei în vârstă de opt ani, Paraschiva Drăguş, au jucat, prima în rol principal, cealaltă în rol secundar, în „Banda albă” - „Das Weisse Band”, filmul regizorului Michael Haneke, dublu-nominalizat la Oscar pentru „Cel mai bun film străin” şi „Cea mai bună imagine”.

Chiar dacă filmul premiat până acum cu „Palme d’Or” şi „Globul de Aur” nu a luat Oscarul, rolurile lor constituie o extraordinară performanţă.

Lupta cu cei mai buni

La categoria „Cel mai bun film străin”, unde au fost nominalizate „Ajami” (Israel), „El Secreto de Sus Ojos” (Argentina), „The Milk of Sorrow (Peru), „Un Prophete” (Franţa) şi „Das Weisse Band” (Germania), argentinienii şi-au adjudecat Oscarul.

„Banda albă” s-a bătut pentru Oscarul pentru „Cea mai bună imagine” cu cele mai premiate filme ”Avatar”, „The Hurt Locker” şi „Inglourious Basterds”, dar şi cu celebrul „Harry Potter and the Half Blood Prince”. „Avatar” a ieşit învingător la această secţiune!

În atenţia regizorilor de talie mondială

Tatăl Mariei-Victoria, violoncelistul pechean Nicolae-Silviu Drăguş, ne-a mărturisit că fiica sa a intrat nu numai în atenţia presei internaţionale, ci şi în vizorul regizorilor de peste Ocean. Actriţa a acordat zeci de interviuri şi a făcut sute de fotografii pe covorul roşu, dar cu toate acestea rămâne o tânără modestă.

Deja perspectivele de a juca sub bagheta unor regizori celebri sunt clare şi serioase, şi asta fără a mai participa la castinguri. Sora ei, Paraschiva, deja a fost distribuită într-un film la Berlin.

Le dorim din toată inima succes acestor copii de Oscar!

Citit 1297 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.