UPDATE | După trei suspendări - Patru ofertanţi se luptă pentru Centura mare a Galaţiului

UPDATE | După trei suspendări - Patru ofertanţi se luptă pentru Centura mare a Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Suspendată de trei ori, licitaţia pentru proiectarea şi construcţia marii centuri ocolitoare a Galaţiului are, în sfârşit, ofertanţi. Este vorba despre asocierea SC Arcada Company SA - Terna SA, asocierea Astaldi SPA - SC Tancrad SRL, asocierea SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnotrade SRL şi firma Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi. Numele celor patru ofertanţi ne-au fost comunicate de către vicepreşedintele PNL Victor Paul Dobre, deputat de Galaţi.

"Marea centură ocolitoare a Galaţiului, la mila Sfinţilor Constantin şi Elena!", scriam în ediţia de luni, 18 mai, a ziarului "Viaţa liberă", despre licitaţia lansată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Şi asta pentru că, pe 21 mai, la ora 15,00, urma să expire perioada de depunere a ofertelor pentru proiectarea şi construcţia variantei de ocolire.

Iată că licitaţia nu a mai fost suspendată, nici anulată, iar patru oferte au fost depuse pentru contractul cu o valoare estimată de 899.555.992 de fără TVA. Conform CNAIR, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile Documentaţiei de atribuire şi cu legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice.

Aşa cum aţi mai putut citi în "Viaţa liberă", varianta de ocolire ar urma să lege Giurgiuleştiul de localităţile Vânători şi Traian. Conform documentaţiei prezentate, investiţia ar urma să se deruleze astfel: 12 luni pentru proiectare şi 42 de luni pentru construcţia şoselei, în lungime de 33,6 km. Garanţia lucrărilor este între 3 şi 5 ani, în funcţie de perioada ofertată în cadrul factorului de evaluare.


Asocierea SC Arcada Company SA - Terna SA, Asocierea Astaldi SPA - SC Tancrad SRL, Asocierea SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnotrade SRL şi Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi au depus oferte în cadrul licitaţiei lansate pentru proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Galaţi. Este vorba, despre marea centură ocolitoare a Galaţiului, a cărei licitaţie a fost suspendată de trei ori până acum.

Numele celor patru ofertanţi ne-au fost comunicate de către vicepreşedintele PNL Victor Paul Dobre, deputat de Galaţi.   

Trebuie spus că SC Arcada Company SA, Asocierea Astaldi SpA - Tancrad SRL, Asocierea SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL au depus oferte şi pentru contractul de proiectare şi execuţie a drumului expres Brăila - Galaţi!

Revenind la procedura derulată pentru varianta de ocolire, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile Documentaţiei de atribuire şi cu legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice. 

Reamintim că valoarea estimată a contractului este de 899.555.992 de fără TVA, iar durata este de 12 luni pentru proiectare şi 42 de luni pentru construcţie. În lungime de 33,6 km, varianta de ocolire ar urma să lege Giurgiuleştiul de localităţile Vânători şi Traian. Criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate – preţ”.

Achiziţia va fi finanţată din fonduri ale Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM, la fel ca drumul expres Brăila-Galaţi.

Vom reveni.

Citit 7573 ori Ultima modificare Duminică, 24 Mai 2020 10:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.