350 de tablete pentru elevii fără posibilităţi materiale

350 de tablete pentru elevii fără posibilităţi materiale
Donaţii din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pentru a veni în sprijinul elevilor care dau examenele de capacitate sau de bacalaureat în acest an, Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian şi cu ajutorul mai multor sponsori, a achiziţionat 350 de tablete. Acestea vor ajunge la elevii din judeţele Galaţi şi Brăila pentru încheiere cursurilor on-line şi, implicit a anului şcolar, pe baza unor evidenţe transmise Centrului eparhial de inspectoratele şcolare din cele două judeţe, în urma unor recomandări făcute de directorii de şcoli, profesorii de Religie şi preoţii de la parohiile de care tinerii aparţin. Respectivele tablete, în valoare de 175.000 lei, sunt oferite elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, care au rezultate bune la învăţătură şi provin din familii cu situaţii materiale precare.

Pentru a putea fi utilizate la cursurile şi examenele on-line, în zonele mai izolate, tabletele sunt oferite împreună cu cartele pentru acces la internet.

Între beneficiarii acestor dispozitive electronice se numără şi şase copii din cadrul Centrului de zi al Aşezământului social-filantropic ”Sf. Vasile cel Mare” din Galaţi. De asemenea, 19 copii au primit săptămâna trecută, din partea Parohiei ”Vovidenia” din municipiul Galaţi, dispozitive electronice, respectiv tablete, telefoane performante, laptopuri şi desktop-uri necesare în procesul educaţional în contextul actual din ţară.

Totodată, la iniţiativa ierarhului Dunării de Jos şi cu implicarea unor profesori voluntari, elevi din ultimul an de liceu beneficiază în această perioadă şi de meditaţii gratuite on-line la câteva din disciplinele de Bacalaureat.

Citit 1426 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.