Deputat gălățean, pe coperta revistei Time | PAMFLET

Deputat gălățean, pe coperta revistei Time | PAMFLET
A ieșit bine de tot coperta publicației de peste Atlantic. Deși, părere de amatori din sud-estul bătrânului continent, Mitică Mărgărit ar fi putut să și zâmbească
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Pe asta n-o mai anticipa nimeni: celebra publicație din SUA apare astăzi pe piață cu Marius Mărgărit în prim-plan. Numirea sa în comisia SRI, în contextul bâlbelor care l-au consacrat, stă la originea unei porecle incredibile: Ciasanova!

Ni l-au suflat de sub nas

Suntem un pic invidioși că am ratat această șansă, chiar dacă vorbim despre o puternică revistă americană. Time apare săptămânal și radiografiază cu o precizie chirurgicală evenimentele petrecute pe plan mondial. Prin urmare, cineva, îndeobște o personalitate, trebuie să strălucească pe copertă, iar în aceste vremuri tulburi am fi mizat pe nenumărate variante. Iată numai câteva: medicul american Faucci, dat fiind contextul pandemiei de Covid-19, revoltele BLM, clinciurile americano-chineze, probabilitatea ca Putin să devină președinte pe veci în Rusia, emisiunile online ale așa-zisei televiziuni Cristoiu TV etc. Lista poate continua la infinit, publicația Time n-are nevoie de ghizi din sud-estul Europei.

E personaj suculent

Și totuși, conducerea editorială a acestui brand a extras o povestioară dintr-un colț al Uniunii Europene: deputatul gălățean Mitică-MariusMărgărit, numit recent membru în Comisia de control a activității Serviciului Român de Informații. Oamenilor de rând nu li se pare nimic bizar, noi așteptăm redeschiderea restaurantelor și a Băii Comunale, dar americanii experimentați în identificarea subiectelor cu potențial nu puteau da greș. Comisia cu statut special în cadrul Parlamentului României, e vorba de niște politicieni care iau la puricat activitatea SRI!, s-a încărcat cu un personaj celebru în social-media.

Ironie a sorții

Gălățeanul Mărgărit a fost depistat de presă ca posesor al unui cont pe rețeaua Tinder, acolo unde îți poți găsi perechea sau o variantă de avarie de numai o noapte, și este de câteva zile cunoscut în întreaga Românie pentru declarația de avere în care a scris că deține "ciasuri" de mână în valoare de 12.000 de euro. Nu se poate spune despre că domnia sa că nu i-a plăcut școala, așa cum se întâmplă cu prim-vicepreședintele PNL Vrancea, care a susținut bacul la 42 de ani. Dimpotrivă, e poli-licențiat, iar acum îl știe planeta. Ce ironie a sorții, să ți se spună Ciasuri și să apari în Time! Nu înțelegem de ce americanii l-au și poreclit Ciasanova, probabil de la profilul de crai aflat în căutarea iubirii și din cauza erorii de redactare.

Ciata lu' Pițigoi

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte glume legate de numirea lui Mărgărit: "Au inima de ghiață!"

* Se aude că al nostru concitadin Mărgărit n-a prins din prima valul de ironii adresate propriei persoane. Și-ar fi întrebat prietenii de ce râde lumea de el: "Ce, mă, nu trebuia să scriu ciasuri? Dar ce, orgii... ăsta, orologiuri? Sună urât, mă, e ca dracii, e bine cum am zis eu."

* Deputatul are o explicație și pentru celebrul său cont de user pe Tinder: "M-a înnebunit ăștia cu caterinca lor. Ce are dacă mi-am tras cont acolo? Mai te găsești cu o fată, mai o vrăjeală. Nu trebuie să ai inimă de ghiață (sic!)". Am putea adăuga că i se depune prea mult la suflet.

* Atenție mare la ticul lui Mitică! Dacă vă va vorbi într-o zi despre cipuri, să nu picați pe gânduri, să nu vă alăturați turmei care se înconjoară de conspirații mondiale! Un cip al parlamentarului gălățean e, de fapt, cep. Defect personal, o știe toată lumea acum.

* Că vor sau nu, activitatea angajaților Serviciului Român de Informații, după promovarea lui Marius Mărgărit în comisia care îi va lua la rost, trebuie să meargă "cias". De aici și întrebarea care poate fi principala armă a parlamentarului în activitățile de control: "Dragi slujbași SRI, cias mai făcut în ultima perioadă?"

Ciața londoneză

Ce-ai făcut, Bobiță? Revine "Giani" Durbacă

Cel mai longeviv politician al Galațiului are mari probleme cu pensia: nu-i mai ajunge nici dacă Guvernul i-o va mări de la 1 septembrie. Eugen Durbacă, ajuns la 77 de ani, încă angajat al statului în funcția de deputat, își face planuri pentru următorii patru ani. Ca orice alt pensionar român care nu se ajunge cu banii, cel alintat Giani a ieșit din partidul Pro România, condus de Ponta, și a intrat în cea mai nouă invenție a lui Dan Voiculescu, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Durbacă, părintele garajelor gălățene, va candida cu speranța că va împlini 80 de primăveri în Parlament.

Garaj Kapoor

MAI MULTE DIN CATEGORIA PAMFLET

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4390 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2020 20:00