Poliţia pune ”Stop” pozelor pe tren

Poliţia pune ”Stop” pozelor pe tren
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare pe reţelele sociale, însă puțini sunt cei care știu riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune. Electrocutarea la reţeaua de 27.000 de volţi în timpul unei sesiuni foto a fost cauza din care zeci de adolescenţi au murit în România, motiv pentru care poliţia se va concentra, în următoarele şase luni, pe descurajarea acestui trend.

Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi. O realitate cruntă, în care zeci de tineri, majoritatea cu vârste sub 18 ani, au murit în încercarea de a face poza cu care să câştige imagine şi apreciere printre prietenii de pe reţelele sociale. Un arc electric la reţeaua de înaltă tensiune, şi, inevitabil, căderea de la înălţime sunt circumstanţe fatale, care pot curma, dramatic, destine. Din acest motiv şi pentru că vara este preponderent sezonul când tinerii, aflaţi în vacanţă şi cu mult timp la dispoziţie, se aventurează în astfel de provocări, poliţia încearcă să aducă în atenţie un mesaj de prevenire, prin care să oprească acest fenomen. Timp de şase luni, un vagon personalizat care va fi ataşat trenurilor care circulă prin toată ţara şi mai multe evenimente publice organizate în staţiile CFR cu scopul de a conştientiza riscurile unor astfel de iniţiative vor fi instrumentele prin care autorităţile vor trage semnalul de alarmă.

„În ultimii ani, zeci de tineri, de multe ori minori, au suferit accidente grave pentru un selfie pe tren. Dorința de faimă, în special pe rețelele sociale, coroborată cu potențialul de risc victimal crescut al acestora, a condus la acest deznodământ tragic. Prin această campanie, încercăm să-i prevenim cu privire la riscul la care se expun dacă încearcă să urce pe trenurile staționate în gări sau depouri sau pe cele dezafectate; riscul de electrocutare este foarte mare. Ne dorim ca tot mai mulți tineri să conștientizeze cât de riscante sunt astfel de acțiuni, să înțeleagă pericolul generat de fenomenul arcului electric și să le transmită și prietenilor lor aceste informații, pentru a fi cu toții în siguranță”, a precozat comisarul șef Sorin Stănică, din cadrul Poliției Române.

Campania se va derula în toată ţara, până în ultima zi a lunii ianuarie 2021.

Citit 2024 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2020 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.