Galațiul, selectat în proiectul ”100 Intelligent Cities Challenge”

Galațiul, selectat în proiectul ”100 Intelligent Cities Challenge”
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă, municipiul Galaţi a aplicat și a fost selectat în cadrul programului „100 Inteligent Cities Challenge” (ICC), un program al Comisiei Europene care facilitează schimbul de bune practici între orașe din Uniunea Europeană, pentru o dezvoltare ecologică și durabilă, utilizând tehnologii avansate.

„În prima jumătate a acestui an, 193 de orașe și asocieri de orașe din 20 de țări din Uniunea Europeană și-au exprimat interesul pentru „100 Intelligent Cities Challenge”, iar 90 au fost selectate până acum pentru a fi parte în proiect în următorii doi ani și jumătate, inclusiv orașul Galați.

Parteneri alături de municipalitate sunt Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați, ca reprezentant al mediului academic, și Damen Shipyards Galați, reprezentând mediul de afaceri. Grupul include 54 de noi aplicanți ICC (din România fiind selectate orașele Galați, Timișoara, Iași și Bistrița), 26 de orașe care au luat parte la inițiativa precedentă a Comisiei Europene „Digital Cities Challenge” și 10 orașe mentor: Aarhus, Amsterdam, Anvers, Barcelona, Espoo, Hamburg, Nisa, Porto, Rijeka și Singapore”, se precizează în comunicat.

Experții Comisiei Europene și specialiștii orașelor-mentor vor oferi consiliere pe tematicile propuse de orașele aplicante.

Citit 3245 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iulie 2020 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.