Galațiul, selectat în proiectul ”100 Intelligent Cities Challenge”

Galațiul, selectat în proiectul ”100 Intelligent Cities Challenge”
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă, municipiul Galaţi a aplicat și a fost selectat în cadrul programului „100 Inteligent Cities Challenge” (ICC), un program al Comisiei Europene care facilitează schimbul de bune practici între orașe din Uniunea Europeană, pentru o dezvoltare ecologică și durabilă, utilizând tehnologii avansate.
„În prima jumătate a acestui an, 193 de orașe și asocieri de orașe din 20 de țări din Uniunea Europeană și-au exprimat interesul pentru „100 Intelligent Cities Challenge”, iar 90 au fost selectate până acum pentru a fi parte în proiect în următorii doi ani și jumătate, inclusiv orașul Galați.
Parteneri alături de municipalitate sunt Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați, ca reprezentant al mediului academic, și Damen Shipyards Galați, reprezentând mediul de afaceri. Grupul include 54 de noi aplicanți ICC (din România fiind selectate orașele Galați, Timișoara, Iași și Bistrița), 26 de orașe care au luat parte la inițiativa precedentă a Comisiei Europene „Digital Cities Challenge” și 10 orașe mentor: Aarhus, Amsterdam, Anvers, Barcelona, Espoo, Hamburg, Nisa, Porto, Rijeka și Singapore”, se precizează în comunicat.
Experții Comisiei Europene și specialiștii orașelor-mentor vor oferi consiliere pe tematicile propuse de orașele aplicante.

Citit 3133 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iulie 2020 19:24

2 comentarii

 • postat de Akbar
  Duminică, 26 Iulie 2020 18:08
  5.13.152.***
  Hai la plimbare prin Badalan sau pe la Catusa, sa vedeti acolo intelligent cities. Habar n-aveti ce "ulite" uitate de lume are orasul asta, neasfaltate, neiluminate. Vai de mama oamenilor ce locuiesc acolo. Si voi cu "tehnologiile avansate", sunteti de toata jena !
  4
  7
  Raportează
 • postat de Georgel
  Duminică, 26 Iulie 2020 09:45
  185.100.87.***
  Ha-ha, Galați oraș inteligent... Hai să fim serioși! Poate Galațiul vechi, cel din trecutul antebelic, da, în nici un caz cel actual! Exact inteligența e cea care a plecat departe din acest oraș după 1944. În pușcării, în București, în străinătate atunci, în străinătate acum, în cimitirul Eternitatea atunci și acum...

  Dovadă chiar fațadele brambura izolate termic ale blocurilor din imagine, balcoanele închise alandala, extinderile de parter anapoda, chioșcurile și garajele construite cu toptanul, haotic și peste tot.

  ”Dezvoltare ecologică și durabilă, utilizând tehnologii avansate, bla-bla...”? Unde este fostul serviciu ”Dezvoltare durabilă”, înființat pe fonduri europene în Primăria Galați acum două decenii și care a supraviețuit doar doi ani?? Aud???
  7
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.