Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
1 comentariu

Potrivit Primăriei municipiului Galaţi, de luni, 3 august, va începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare (prima tranşă) și a pachetelor cu produse de igienă (a doua tranşă) oferite în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019-2021), derulat de Uniunea Europeană.

Vor primi sprijin european beneficiarii venitului minim garantat și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, dar și persoane aflate temporar în situații critice de viață (victime ale calamităților, persoane dependente, aflate și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate), însă numai în cazul în care există stocuri de produse după epuizarea distribuirii pentru primele două categorii menționate.

"Fiecare beneficiar va primi o cutie cu produse alimentare, care conține: făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (două pungi a câte 400 de grame), ulei (4 litri), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conservă carne de vită (cinci bucăți a câte 300 de grame), conservă carne de porc (trei bucăți a câte 300 de grame), conservă pateu de ficat de porc (cinci bucăți a câte 200 de grame), compot de fructe (două borcane a câte 720 ml), gem de fructe (unul de 360 de grame), gem de fructe dietetic (unul de 360 de grame). Cutia cu produse de igienă conține cinci periuțe de dinți, patru tuburi de pastă de dinți de 300 ml, un flacon de șampon pentru adulți de 500 ml, un flacon de șampon pentru copii de 800 ml, un flacon de săpun lichid de 500 ml, un pachet de detergent pudră pentru rufe albe de 1,8 kg și un pachet de detergent pudră pentru rufe colorate de 900 de grame", precizează Primăria.

Pachetele vor fi acordate prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, în centrul de distribuție din Piața Țiglina I, în parcarea laterală, pe baza următoarelor documente: buletinul persoanei titulare, buletinul soțului/soției/concubinului/concubinei, certificatul de naștere al copilului sau cartea de identitate (după caz).

Programul de distribuție va fi de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00.

Conform Primăriei, la nivelul municipiului Galați, sunt 355 de beneficiari ai venitului minim garantat și 1.263 de persoane beneficiare ale alocației pentru susținerea familiei.

Citit 1506 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2020 19:39

1 comentariu

 • postat de Vica de pe 11 Siret Sâmbătă, 01 August 2020 11:28 78.96.81.*** Link la comentariu
  0
  6

  Sigur, vor da navala la pachetul de igiena, si vor mai solicita;

  Pachetul cu alimente il vor refuza, ca, desi nu se por duce la closet de foame, nu accepta pomeni!

  Amintiri despre viitor!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro