Florarii din Micro 19 şi-au pierdut chioşcurile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trecătorii din Micro 19, din zona Spitalului Judeţean au putut observa că cele două chioşcuri cu geamuri termopan, de pe o parte şi de alta a străzii Brăilei sunt demolate, bucată cu bucată, de angajaţi ai SC Gospodărire Urbană, alături de care s-au aflat poliţiştii locali.    

Motivul demolării a fost acela că autorităţile locale – Primăria, Serviciul Activităţi Comerciale al Poliţiei Locale – au descoperit, la începutul anului că respectivele chioşcuri erau construite, pe trotuar, fără autorizaţii. După ce florarii au fost avertizaţi în numeroase rânduri (după cum susţin autorităţile), ieri, cele două chioşcuri au fost demolate.

„Deşi chioşcurile erau, într-adevăr, construite din 2006, eu nu am ştiut că nu au autorizaţii de construcţie. În urmă cu câteva luni, însă, când Poliţia Locală, prin serviciul Activităţi Comerciale, a descoperit că florarii de acolo nu posedă acte de provenienţă a mărfii, motiv pentru care aceasta a şi fost confiscată, s-a descoperit şi că nu aveau autorizaţie de construcţie. Nu sunt primele şi nici ultimele construcţii fără autorizaţie care se demolează”, a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, preşedinte al comisiei de urbanism din CL.  

„Florarii de acolo au fost somaţi în repetate rânduri să îşi desfiinţeze singuri construcţiile, dar au refuzat, motiv pentru care s-a procedat la demolarea lor pe cale administrativă. Nu s-au înregistrat incidente în timpul demolării. Florarii ştiau demult că acele chioşcuri vor fi desfiinţate, din cauza lipsei de autorizaţii”, a declarat şeful Poliţiei Locale, Cristian Gâscă.          

Totuşi, florarii (Vasile şi Anişoara Caramalău, despre situaţia cărora "Viaţa liberă" a mai scris) nu au fost aşa de „cuminţi” pe cât lasă să creadă autorităţile locale. Ei au protestat la demolarea chioşcurilor: „Pe cei de la Neacşu nu îi vede nimeni? Ce facem? Dăm în cap? Muncim şi noi cum putem. Pe ăia care vând droguri nu îi vede nimeni, se ia de noi!”.

Citit 954 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.