Schimbare de comandant la Jandarmeria Galați

Schimbare de comandant la Jandarmeria Galați
Foto: IJJ Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Comanda Jandarmeriei Galați a fost predată oficial vineri, 11 septembrie 2020, unuia dintre cei care, până pe 31 august 2020, a îndeplinit funcția de adjunct al inspectorului-șef la Inspectoratului Județean. Este vorba despre colonelul Florin Simionel, care a preluat frâiele garnizoanei de la colonelul Dănuț Vasilică, trecut în rezervă în ultima zi a lunii august. Ceremonia a predare/preluare a comenzii s-a desfășurat în prezența colonelului Gheorghe Marian Brâncoveanu, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, care l-a împuternicit pe colonelul Simionel să conducă instituția gălățeană până la organizarea concursului pentru ocuparea funcției cu titlu definitiv.

Comandant al Jandarmeriei Galați în ultimii opt ani, colonelul în rezervă Dănuț Vasilică le-a transmis un ultim gând oficial foștilor subordonați. "Am trăit peste 25 de ani în Cazarma Galați și Cazarma Tecuci și am construit împreună ceea ce este unitatea noastră acum. Ultimii opt ani v-am fost comandant, cred eu că unul corect, principial și cu gândul mereu la problemele voastre de muncă și cele personale. V-am apreciat și v-am văzut evoluția tuturor, așa cum și voi ați văzut evoluția mea în carieră. Vă mulțumesc că mi-ați fost aproape și mi-ați ușurat actul de comandă, iar acest lucru se datorează doar profesionalismului vostru. Voi fi alături de voi în orice moment și vă rog, camaraderește, să îi acordați același sprijin și susținere noului comandant", a precizat colonelul (r) Dănuț Vasilică.

Cel care de vineri este oficial noul șef al Jandarmeriei, col. Florin Simionel, are 45 ani, este căsătorit și are doi copii. A absolvit Liceul "Vasile Alecsandri" din Galați, Institutul Militar de Intendență și Finanțe "Gheorghe Lazăr" Sibiu, Universitatea "Dunărea de Jos" - Facultatea de Drept și Științe Administrative, are un master în Drept și Administrație Publică Europeană, precum și diverse alte forme de pregătire profesională. A îndeplinit, pe rând, funcții de comandă și execuție, în cadrul Jandarmeriei Galați, a Brigăzii 17 Jandarmi București, a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și în cadrul Inspectoratului General de Imigrări. În perioada 2012-2013, a îndeplinit funcția de împuternicit șef al Direcției Logistice a Jandarmeriei Române, iar în perioada februarie - septembrie 2019 a fost șef al echipei Train, Advise and Assist și consilier al Comandantului Afghan National Police College, în cadrul misiunii NATO Resolute Support din Afganistan.

Citit 4896 ori Ultima modificare Vineri, 11 Septembrie 2020 21:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.