Pompierii autorizează lăcaşurile de cult

Pompierii autorizează lăcaşurile de cult
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Biserica din Corni s-a transformat în scrum, în urmă cu doi ani, din cauza unui scurtcircuit *

Anul 2009 a debutat cu un grav incendiu, petrecut în luna ianuarie, la Biserica „Sfântul Atanasie Patelarie” din Galaţi – din cauza unui scurt circuit produs la tabloul electric.

La  fel, în anul 2008, la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavrilă” din Corni (FOTO 1, 2, 3), incendiul a izbucnit din acelaşi motiv al scurtcircuitului la tabloul electric.

Instalaţiile defecte – cauza tuturor relelor

„Cele mai frecvente cauze de incendiu în biserici se petrec din cauza instalaţiilor electrice defecte sau a lipsei stingătoarelor”, a declarat locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă Galaţi.

Fără covoare, dar cu autorizaţie

ISU ne informează că îndepărtarea covoarelor în timpul desfăşurării slujbelor este obligatorie, ca şi obţinerea autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI) pentru biserici, case de rugăciuni şi alte clădiri de cult destinate publicului.

Două căi de evacuare obligatorii

De asemenea, clădirile de cult, indiferent de capacitatea maximă simultană, vor avea asigurate cel puţin două căi de evacuare a persoanelor, distincte şi independente.

Bisericile cu o capacitate de minim 30 de persoane vor avea uşile de evacuare cu deschidere în exterior.

Citit 647 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.