Speranța rusească în lupta cu scleroza. Elena pleacă în această noapte la Moscova pentru un transplant revoluționar

Speranța rusească în lupta cu scleroza. Elena pleacă în această noapte la Moscova pentru un transplant revoluționar
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Un an de zile a trăit cu emoțiile bolii, ale grijii strângerii de fonduri - o sumă enormă pentru ea - ca să poată ajunge la un tratament revoluționar, într-un loc unic în lume, și ale neașteptatei pandemii care a împiedicat-o să ajungă acolo. Acum, pentru Elena Orac a venit momentul mult așteptat. În această noapte va zbura spre Rusia unde, timp de o lună de zile, va fi supusă terapiei despre care se speră ca o va salva de la efectele devastatoare ale sclerozei multiple.

La exact un an de când Elena Orac, o tânără gălățeancă diagnosticată cu teribila scleroză multiplă - afecțiune cu infime șanse de tratament în lume -  lansa în spațiul public un apel disperat pentru strângerea unei sume de 60.000 de euro necesară unui transplant de celule stem, visul este pe vale să se realizeze. În această seară, Elena va lua drumul Moscovei, fiind așteptată la "Pirogov Hospital A.A. Maximov Clinic", unde medicii ruși au implementat o terapie revoluționară de tratament al acestei boli. Oameni din toată lumea ajung acolo pentru a-și căpăta șansa la viață, așa că provocarea a fost dublă pentru tânăra din Galați, odată din punctul de vedere al banilor, mulți pentru ea, și în al doilea rând al posibiltății de a ajunge cât mai repede pe masa de operație. Programările se țin lanț, vin de la bolnavi din toată lumea, se fac cu multe luni înainte și, cel mai important, pacientul nu trebuie să se afle sub efectele tratamentului paleativ înainte de intervenție. Așa că, pentru un termen care s-a dovedit neașteptat de lung, pe fondul pandemiei, Elena a renunțat la tratament și, cu răbdare și voință, și-a așteptat rândul, care a venit acum. În următoarea lună, până pe 12 noiembrie, gălățeanca are șansa să devină unul dintre puținii pacienți români pentru care salvarea vine de la Moscova. 

Singură cu șansa rusească

De când a fost diagnosticată, pe timpul chinuitoarelor tratamente pe care le-a făcut și mai ales în campania contra-cronometru de strângere de fonduri, Elena l-a avut alături mereu pe soțul ei, Adrian. Așa au reușit ca în două luni să adune 60.000 de euro, exclusiv din donații și sponsorizări. Acum însă, în momentul culminant, Elena va fi singură.

”Plec singură în Rusia, pentru că ei nu acceptă niciun fel de însoțitor. Toși bolnavii merg singuri acolo, indiferent de starea lor. Am niște emoții de nedescris. Voi zbura singură și voi fi singură acolo pe toată durata tratamentului. Ei asigură absolut totul, de la transportul de la aeroport la clinică, la însoțire dacă e nevoie la clinică, totul. Sper că reușesc cu bine să și revin sănătoasă acasă!”, ne-a spus Elena înaintea plecării spre Moscova. Nu în ultimul rând, gândul tinerei se îndreaptă către toți oamenii de bine care au ajutat-o să își atingă acest vis ce părea imposibil de realizat. În doar două luni, prin donații, evenimente, sponsorizări s-a strâns suma pentru care alți nefericiți ai soartei s-au chinuit ani de zile. O parte importantă  -  20.000 de euro  - a provenit de la 32 de companii şi firme care au acceptat să-i doneze bani ca să-şi recâştige sănătatea. Acest lucru a fost posibil graţie Asociaţiei "Danube Media Center", a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă", care s-a pus la dispoziţie pentru a intermedia, contractual, tranzacţiile financiare între sponsori şi Elena, în condiţiile în care ea, ca persoană fizică, nu ar fi putut beneficia de donaţii pe această cale. Îi dorim Elenei să revină sănătoasă acasă, pe 12 noiembrie, și să dea astfel, prin lupta ei, un exemplu și o speranță celor care sunt loviți de această boală, ce până nu demult părea fără remediu!

Citit 7770 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2020 13:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.