Dacii noi vor face misiunile jandarmilor mai eficiente. Dotare, după ani de patrulare cu mașini vechi și cârpite

Dacii noi vor face misiunile jandarmilor mai eficiente. Dotare, după ani de patrulare cu mașini vechi și cârpite
Foto: IJJ Galați
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cinci noi autospeciale au intrat, în aceste zile, în dotarea Jandarmeriei Galați, structură de ordine publică care ani buni s-a confruntat cu deficiențe grave la capitolul echipare auto. Militarii gălățeni au promisiuni că, până la finele acestui an, alte trei mașini se vor alătura parcului auto pentru a le eficientiza intervențiile la misiuni și a crește gradul de prezență în spațiul public, acolo unde situația o impune.

Sub 50 la sută era gradul de echipare cu autospeciale a Jandarmeriei Galați până în luna septembrie a acestui an, situație raportată ani la rând de comanda instituției ca una dintre marile minusuri la capitolul logistică. Pentru ca jandarmii să poată fi prezenți în spațiul public și să își execute misiunile, au fost exploatate la maximum autospecialele de care au putut dispune. Vechimea în exploatare și numărul mare de kilometri înregistrat de o parte a mijloacelor de mobilitate și-au spus însă cuvântul.

Dacia salvează situația

În cursul acestei luni, cinci noi autospeciale au ajuns la Galați pentru a înnoi puțin parcul auto al Jandarmeriei. Două Loganuri și trei Dacia Duster vor fi folosite în misiunile de ordine publică, urmând ca, până la finele acestui an, la Galați, să mai sosească alte trei mașini, două Duster și un Logan.

"Noile autoturisme sunt dotate cu mijloace moderne de semnalizare acustică și vizuală, iar ca o noutate, acestea au fost inscripționate diferit față de modelele anterioare, pe noile mașini fiind aplicat drapelul tricolor și deviza Jandarmeriei, "Lege și ordine". După încheierea procedurilor legale de înregistrare în circulație, autospecialele vor fi repartizate structurilor de ordine publică din Galați, Tecuci și Târgu Bujor, pentru a asigura mobilitate patrulelor și o mai mare vizibilitate în stradă", explică lt. Cătălin Bădin purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.

Dacă la capitolul auto situația este în curs de ușoară îmbunătățire, în ceea ce privește unele echipamente de intervenție ale jandarmilor, ar fi nevoie de amendamente urgente. Conform evaluării activității pe anul 2019, coeficientul de înzestrare pentru cele mai importante repere pe linia asigurării cu materiale de ordine publică era de sută la sută, dar la unele capitole procentul de înzestrare era chiar și sub 30 de procente.

Citit 1349 ori Ultima modificare Vineri, 23 Octombrie 2020 02:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.